Ridläger sommaren 2023 på Säva Ridcenter

Sommartid arrangeras våra populära ridläger under sex veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Du har samma häst under hela ridlägret. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! 

Matservering och logi sker i vårt fina Gästgiveri från 1700-talet. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter. Om det är varmt passar vi på att åka och bada. Våra duktiga fritidsledare har hand om kvällsaktiviteterna fram till kl 23.00.

Anmälan

För att anmäla dig, skicka ett mail till ridlager@savaridcenter.se

Vid anmälan behöver vi följande information (Kopiera gärna listan direkt in i mailet):
Önskar anmäla till ridläger: (Skriv vilket ridläger och vecka)
Namn:
Fullständigt personnummer:
Adress:
Postadress:
Längd:
Vikt:
Telefonnummer deltagare:
Telefonnummer till kontaktperson:
Informations- & Faktureringsmail:
Hästönskemål:
Önskemål om rumskamrat:
Simkunnig?:
Allergier/specialkost:
Avbeställningsskydd: ja/nej
Ska sova över: Ja/nej
Övriga upplysningar: 

Om det läger du vill gå på är fullt så kan det ändå vara värt att höra av sig till oss. Ibland sker det avbokningar och ibland finns det även möjlighet att komma med om man har egen häst eller kan rida stor häst eller shetlandsponny. Maila frågor till oss på ridlager@savaridcenter.se.

Betalning

Bokningsavgiften för årets ridläger är 1000 kr, 500 kr för halvdagsläger, och betalas omgående. Om du önskar avbeställningsskydd så betalas detta i samband med bokningsavgiften, det går inte att lägga till i efterhand. 

Instruktioner för betalning av bokningsavgift kommer via mail från oss när vi mottagit din anmälan. Din plats är garanterad först när bokningsavgiften är oss tillhanda. 

Bokningsavgiften avräknas från den totala ridlägerkostnaden. Resterande del faktureras under mars/april 2023.
Vid anmälan fr.o.m. 1 april 2023 faktureras hela ridlägeravgiften direkt. 

Avbeställningsskydd

Vill du kunna avboka vid akut sjukdom? Möjlighet finns att lägga till ett avbeställningsskydd för 500 kr för 4-6 dagars läger och 200 kr för tredagars- & halvdagslägren, genom att ange det vid anmälan och betala i samband med bokningsavgiften. Du får då tillbaka hela ridlägeravgiften mot uppvisande av ett läkarintyg. Avbokningen kan ske fram till dess att lägret börjar. Vid sjukdom under lägret, får du tillbaka avgiften för matkostnaden minus de dagar som du har varit på lägret

Avbokningsregler

  1. 90 dagar eller mer till lägret går hela anmälningsavgiften förlorad vid eventuell avbokning.
  2. 90-30 dagar till lägret förutom anmälningsavgift även 25 % av resterande lägeravgift betalas.
  3. 30-10 dagar till lägret förutom anmälningsavgift även 50 % av resterande lägeravgift betalas.
  4. 10-0 dagar till lägret förutom anmälningsavgift även 80 % av resterande lägeravgift betalas

Kort information om sommarens ridläger

Veckoläger & familjeläger vecka 26, vecka 27 och 31

Veckolägren/familjeridlägren är för ryttare på alla nivåer, alla är välkomna med eller utan egen häst. Läs mer under varje ridläger/kurs. Vill du rida lektionshäst får du gärna önska häst vid anmälan. Tar du med egen häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.

Lägerdeltagarna bor antingen på Gästgiveriet eller i Herrgården. Både föräldrar och barn delas in i grupper efter kunskapsnivå. 

Du kan välja gå på dagläger kl 9.30-16.30 eller övernattningsläger. Vi har olika aktiviteter på kvällarna för dem som övernattar. Vid dagläger erbjuds möjlighet äta middag och delta i kvällsaktiviteterna för 500 kr extra. För att få övernatta ska deltagaren ha fyllt 11 år. Undantag gäller för familjeridläger där deltagarna kan vara yngre vid sällskap med vårdnadshavare. Sista dagen avslutas med en uppvisning och fika kl 13-16 där släkt och vänner är välkomna. OBS! Ange i anmälan om du vill sova kvar eller inte.

Fälttävlansläger vecka 27 & 28 med ridskole- & privathästar

Fälttävlanslägren är träningsläger inriktat på fälttävlan. Vecka 27 och 28 är öppet för ryttare som rider på ridskolan och privathästar. Du rider i mindre grupper, två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad.

Vår terrängbana har typhinder mellan 60-70 cm. Ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs! Ryttarna bör rida LD hoppning och LC dressyr.
På lägret v.27: De två sista dagarna anordnas en startfälttävlan där du får prova att rida dressyr, hoppning och avsluta med terrängdelen sista lägerdagen. Därefter har vi prisutdelning och fika. Vi är klara cirka klockan 16.

Dressyrkurs/hoppkurs för vuxna ryttare med erfarenhet vecka 26 & 27

De två lägren vecka 26 är på 3 dagar och riktar sig framförallt till vuxna ryttare på häst som vill förbättra sin ridning och har ridit ett tag. Ridningen sker i mindre grupper, två pass om dagen Du bör vara intresserade av att utveckla din ridning ytterligare ett steg. På hoppkursen kommer du få prova enklare terränghinder också. På dressyrkursen ligger fokus på sits och kommunikation med hästen. I kursen ingår såklart fika och lunch

Halvdagsläger vecka 28 förmiddag/eftermiddag

Vi har också halvdagsläger vecka 28. De är tre dagar, måndag till onsdag. Lägren riktar sig till nybörjare eller yngre barn med mindre ridvana. Åldern brukar vara från 4-10 år ungefär. Lägret är tre timmar per dag, antingen förmiddagsridläger kl 09.30-12.30 eller eftermiddagsridläger kl 13.30-16.30 och i det ingår hästhantering, teori och en timmes ridning. Ryttarna har samma häst hela lägret. Lägret är även öppet för ryttare med egen häst. Vi delar in ryttarna efter kunskapsnivå.

Måltider & allergier

Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmål ingår vid övernattningsläger. Dagläger/kurser ingår fika, lunch och mellanmål om inget annan anges. Om du har frågor om allergier, kontakta oss. Det finns möjlighet ta med egen mat.


Årets ridläger

Vecka 25: 19 juni – 22 juni, 4 dagar Abonnerat ridläger.

FULLT! Vecka 26: 26 juni – 1 juli, 6 dagar Veckoläger med övernattning – 8,120 kr, (11 år och äldre). FULLT!
Finns också möjlighet anmäla som dagläger – 6,610 kr
(ange i anmälan om det inte är övernattning)

Veckolägret för dig som vill rida blandad ridning. Om du är 11 år eller äldre kan du sova över. Vi rider två pass per dag, ett lektionspass på ridbanan och en uteritt. Vi delar in grupper efter kunskapsnivå och du är välkommen att rida lektionshäst eller ta med dig din egen häst.  Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.  Vi kommer erbjuda 8 platser till ryttare som kan rida mindre hästar och 8 platser till ryttare som rider ponny.

FULLT! Vecka 26: 26 juni – 28 juni, Vuxenkurs 3 dag dressyr nr 1 – 3.700 kr (mån-ons) FULLT!

Vecka 26: 29 juni – 1 juli, Vuxenkurs 3 dag hoppning – 3.700 kr (tors-lör)

Vecka 27: 3 juli – 5 juli, Vuxenkurs 3 dag dressyr nr 2 – 3.700 kr (mån-ons)

Vecka 27: 6 juli – 8 juli, Vuxenkurs 3 dag dressyr nr 3 – 3.700 kr  (tors-lör)

Kursen för dig seniora ryttare som vill utveckla din ridning och har ridit i flera år. Du kan välja antingen dressyr eller hoppning. Du rider två pass per dag. På dressyrkurserna kan ett pass bytas ut mot sitsträning på lina. På hoppkursen kommer man få prova enklare terränghinder också. Ingen övernattning men fika och lunch. 

FULLT! Vecka 27: 3 juli – 8 juli, 6 dagar fälttävlansridläger med övernattning – 8,350 kr  FULLT!

Ridläger för dig som vill träna mer på terrängbanan. OBS Ridlägret är öppet endast för våra egna ryttare på ridskolan om du vill rida på ridskolans hästar. Du kan också anmäla dig och rida upp för fälttävlansmärket. Du är välkommen ta med din egen häst. Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privathäst och lektionshäst är detsamma. Du får träna hoppning, dressyr och terräng och avsluta med en lättsam startfälttävlan. Några uteritter ingår också. Två ridpass om dagen. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk.

Vecka 27: 3 juli – 8 juli, 6 dagar veckoläger med övernattning – 8,350  kr. (1 ledig plats för dagläger)
Finns också möjlighet anmäla som dagläger – 6,610 kr (ange vid anmälan om du inte vill ha övernattning)

Veckolägret för dig som vill rida blandad ridning.  Om du är 11 år eller äldre kan du sova över. Vi rider två pass per dag, ett lektionspass på ridbanan och en uteritt. Vi delar in grupper efter kunskapsnivå och du är välkommen att rida lektionshäst eller ta med dig din egen häst.  Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk.  Vi kommer erbjuda 8 platser till ryttare som kan rida mindre hästar och 8 platser till ryttare som rider ponny.

Vecka 28: Halvdagsridläger förmiddag/eftermiddag – 1.800 kr
(avbeställningsskydd 200 kr)

Ridläger 1. 10-12  juli, Förmiddag: kl 9.00-12.30 (mån-on)
Ridläger 2. 10-12 juli, Eftermiddag: kl 13.30-17.00 (mån-on)

Ridläger för de allra yngsta från 4-8 år som vill prova på att vara på ridläger. Deltagarna rider ett pass för- eller eftermiddag beroende på vilket ridläger du väljer. Efter ridningen har ryttarna skötsel och lekar. Vi delar in i mindre grupper efter kunskapsnivå. På ridlägret serveras mellanmål som frukt och mackor. Det går att anmäla sig till både för- och eftermiddag och rida heldag.

Vecka 28: 13 – 16 juli, 4 dagar fälttävlansridläger med fokus på terräng (dagläger) – 4,500 kr 

Ridläger för dig som vill träna fälttävlan med fokus på terräng. OBS Ridlägret är öppet endast för våra egna ryttare på ridskolan om du vill rida på ridskolans hästar. Utomstående ryttare är välkommen med din egen häst. Vill du ta med häst ingår foder och tillgång till egen hage dagtid mellan lektionerna. Priset för deltagande med privathäst och lektionshäst är detsamma. Under lägret kommer det blandas teori, dressyr, banhoppning, pass på terrängbanan, uteritt och avslutas med uppridning med tävlingsliknande förhållanden på terrängbanan. Ridlägret är endast dagläger med lunch och mellis. Detta läger passar både ungdomar och vuxna.

Vecka 31: 31 juli – 5 augusti, 6 dagar Familjeridläger med övernattning – 8,120 kr

Ridläger för dig som är förälder och vill åka på ridläger tillsammans med dina barn. De vuxna och barnen rider i egna grupper, uppdelat efter kunskapsnivå, blandad ridning både hoppning och dressyr. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk. Även yngre barn yngre än 11 år är välkomna att sova över tillsammans med sin vårdnadshavare.

Vecka 31: 31 juli – 5 augusti, 6 dagar veckoläger med övernattning – 8,120  kr (11 år och äldre)
Finns också möjlighet anmäla som dagläger – 6,610 kr (6-10 år) (ange i anmälan om det inte är övernattning)

Veckolägret för dig som vill rida blandad ridning.  Om du är 11 år eller äldre kan du sova över. Vi rider två pass per dag, ett lektionspass på ridbanan och en uteritt. Vi delar in grupper efter kunskapsnivå och du är välkommen att rida lektionshäst eller ta med dig din egen häst.  Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk.  Vi kommer erbjuda 8 platser till ryttare som kan rida mindre hästar och 8 platser till ryttare som rider ponny.

Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar på grund av stigande matpriser. 


Praktisk information

Här kommer lite praktisk information om schema, packlistor .

Schema; Första dagen börjar kl 09.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Daglägren pågår mellan kl 09.30-17.00. Sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma!) och fika som, är färdigt till kl 16.00.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen” häst att sköta och rida under lägret. De som är på ridläger med särskild inriktning fokuserar mer på sin ”gren”. På kvällarna har vi aktiviteter med våra fritidsledare.

Deltagarna sover i vårt Gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela om du äter någon speciell kost eller har allergier.

Cafeterian kommer att vara öppen under lägerveckorna och vi kommer ha försäljning av chips, godis, dricka mm. 

För dig som går fälttävlanslägret kommer det finnas möjlighet ta fälttävlanskort under lägret. Betalning för detta sker direkt till provledare i samband med provet. Tag med kontanter eller betala med swish.

Mer information lämnas i samband med uppropet på ridlägerveckan.

Packlista

– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatorisk vid hoppning och terräng).
– Stövlar eller skor med klack och gärna shortchaps.
– Badkläder, handduk, lakan och örngott. Kuddar och täcken finns hos oss.
– Regnkläder och extra ombyte (vi rider ibland ut i regnet).
– Hygienartiklar, eventuella mediciner, skavsårsplåster.
– Inomhusskor om du vill, (man kan få stickor från våra trägolv).

Märk dina saker med namn!