På Säva Ridcenter finns flertalet stallvärdar. Stallvärdarna hjälper till i stallet under lektionstid på vardagskvällar och helger. Du känner igen dem med deras svarta västar där det står ”Stallvärd” på ryggen.

Stallvärdarna kan hjälpa dig att hitta rätt i stallet, borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa.

Vill du eller ditt barn bli stallvärd?

Vi har en åldersgräns om fyllda 12 år för att få vara stallvärd. Du har fasta dagar där du hjälper stallpersonalen med in- och utsläpp av hästar inför & efter lektioner, hjälper elever med ryktning och sätta på utrustning och hjälpa till att hålla det rent & snyggt i stallet. Stallpersonalen är den som instruerar dig i vad som behöver hjälpas till med.

Vad får man ut av att vara stallvärd?

Förutom att hänga i stallet så får du lära dig mycket om skötsel, hantering och omvårdnad av häst. Du får även lära dig mer om sårhantering, utrustning och arbetet i stall. Som tack för all fantastisk hjälp från våra stallvärdar så brukar vi ha några aktiviteter tillsammans varje termin, både med och utan hästar.

Stallvärdsansvarig

Sandra Frykenstam Regner är ansvarig för ridcentrets stallvärdar.

Sandra är utbildad ridledare och har tidigare arbetat som ridlärare, beridare samt hästskötare och senast arbetat som fritidsledare på Bromma ridklubb. Vid sidan av tjänsten som ridinstruktör på Säva Ridcenter så studerar Sandra till lärare. Hon har tävlat t.o.m. MSV dressyr på storhäst, nationellt på ponny samt 2* fälttävlan.

Prata med Sandra eller maila till stallvardar@savaridcenter.se om du är intresserad av att bli stallvärd!