Vi på Säva Ridcenter älskar djur och brinner för att alla, oavsett ålder, ska få utvecklas tillsammans med djur. Därför kan man också hyra vårt ridhus för träning med hund, katt, fågel, ja fantasin sätter gränserna.

Vårt ridhus ligger nära väg 55, mitt emellan Enköping och Uppsala. Att träna eller arrangera tävling och evenemang hos oss på Säva Ridcenter gör att du får ett stort upptagningsområde; södra & mellersta delarna av Uppsala län, norra och mellersta delarna av Stockholms län och sydöstra Västmanland.

Det går att hyra ridhuset en-två timmar, en för- eller eftermiddag eller heldag. Vårt ridhus är perfekt för både hundutställning, agilityträning, rallylydnad- och lydnadsträning, vallning och andra hundsporter.

Ridhuset har en mindre läktare, 2 entrér på långsidan och en stor entré på kortsidan där bil & släp kommer in.

Tidigare har vi haft besökare som övat på att valla får, genomfört hundutställningar och kattutställningar med mera. Om du ska arrangera en större tävling eller arrangemang hjälper vi gärna till genom att ha vår cafeteria öppen.

Självklart gäller strikt hundägaransvar i och runt anläggningen
– Inga lösa hundar utanför ridhuset.
– Man rastar absolut inte hundarna runt ridhuset, varken kiss eller bajs.
– Hunden får inte rastas eller göra ifrån sig inne i ridhuset.
– Det går bra att rasta hundarna efter grusvägarna på andra sidan vägen och man plockar upp efter sig.

Om vi hittar bajshögar eller kissfläckar på väggar eller dörrar i ridhuset eller längst med ridhuset tillkommer avgift om 500 kr. Sker en olycka – plocka upp, släng påsen och torka av.


Är du intresserad av att hyra vårt ridhus för träning eller tävling? Hör av dig till hyra@savaridcenter.se så hjälper vi dig att kontrollera datum, tider och kostnad för ditt arrangemang.


Observera att ridhuset i dagsläget inte har något material för rally, agility och annan träning, detta måste tas med av den som hyr. Man kan låna hinderstöd, koner och bommar så länge man ställer tillbaka sakerna där man hittade det. Det går att köra in med bil & släp i ridhuset för i och urlastning av eget material, som exempelvis agilityhinder.