Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Säva Ridcenter!

Vi är måna om att alla elever känner att de utvecklas i sin ridning och känner sig trygga tillsammans med hästarna. Vi vill skapa glädje och gemenskap på ridcentret med hästens välfärd i centrum.

Säva Ridcenter strävar efter att erbjuda hög kvalitet i utbildningen på lektionshäst/ponny eller egen häst. Vi har ridlektioner i grupp, sommarläger, helgkurser och privatlektioner. För mer information se under Vi erbjuder.

Säva Ridcenter ligger i utkanten av Örsundsbro, mellan Uppsala och Enköping. Anläggningen nås lätt med bil eller buss 804 på väg 55 (hållplats Säva).

Vår anläggning

Ridskolan har drygt 60 ha mark, ett stort ridhus 22 x 80 m, en uteridbana på 22 x 60 m och en ovalbana. Vi har gott om ridvägar och en fälttävlansbana med ca 15 hinder på olika nivåer. Det finns möjlighet för utomstående att hyra anläggningen för aktiviteter, kontakta ridcentret för mer information.

Säfva ridklubb

Säva Ridcenter samarbetar med Säfva ridklubb.

Vad är Säfva ridklubb?

Säfva är en ideell förening som är ansluten till Svenska ridsportförbundet. Säfva ridklubb samarbetar med Säva Ridcenter AB, som äger anläggningen och driver ridskolan.

Säfva ridklubbs huvudområden är utbildningssatsningar, tävling och ungdomsverksamhet.

Ungdomssektionen ansvarar för ungdomsverksamheten och anordnar många roliga aktiviteter. De håller bland annat i skötarsystemet för ridskolans hästar, arrangerar rykttävlingar, myskvällar, blåbärshoppning m.m. Om du vill kontakta dem gå in på deras instagram.

Tävlingsgruppen anordnar klubbtävlingar och lokala tävlingar inom både hoppning, dressyr och fälttävlan.

Vad får du för medlemskapet?

Förutom att du får delta i Säfva ridklubbs aktiviteter, så ingår en gemensam olycksfallsförsäkring som även täcker olycksfall vid ridning på ridskolan och om du rider privat. Alla medlemmar får även Svenska ridsportförbundets tidning Häst och ryttare, som utkommer med ca sex nummer per år.

Medlemsavgiften betalas en gång per år till Säfva Ridklubbs plusgiro: 921 77 17-9.
Aktuell medlemsavgift hittar du på deras hemsida.

Mer information finns på Säfva ridklubbs hemsida: http://www.safvark.se/

Det går även att kontakta styrelsen på info@safvark.se.

Instruktörer på Säva Ridcenter

På ridskolan finns flera utbildade ridledare, en hippolog och en c-tränare i dressyr. Vi erbjuder praktik till dig som vill söka vidare till andra hästutbildningar som Hippologen eller ta hästskötarexamen.