Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Säva Ridcenter!

Vi är måna om att alla elever känner att de utvecklas i sin ridning och känner sig trygga tillsammans med hästarna. Vi vill skapa glädje och gemenskap på ridcentret med hästens välfärd i centrum.

Säva Ridcenter strävar efter att erbjuda hög kvalitet i utbildningen på lektionshäst/ponny eller egen häst. Vi har ridlektioner i grupp, sommarläger, helgkurser och privatlektioner. För mer information se under Vi erbjuder.

Säva Ridcenter ligger i utkanten av Örsundsbro, mellan Uppsala och Enköping. Anläggningen nås lätt med bil eller buss 804 på väg 55 (hållplats Säva).

Vår anläggning

Ridskolan har drygt 60 ha mark, ett stort ridhus 22 x 80 m, en uteridbana på 22 x 60 m och en ovalbana. Vi har gott om ridvägar och en fälttävlansbana med ca 15 hinder på olika nivåer. Det finns möjlighet för utomstående att hyra anläggningen för aktiviteter, kontakta ridcentret för mer information.

Instruktörer på Säva Ridcenter

På ridskolan finns flera utbildade ridledare, en diplomerad hippolog och en c-tränare i dressyr. Vi erbjuder praktik till dig som vill söka vidare till andra hästutbildningar som Hippologen eller ta hästskötarexamen.