Säva Ridcenter har ett stort utbud för dig som vill spendera tid med hästarna, vi erbjuder bland annat:

Ridlektioner
Vi erbjuder ridlektioner 6 dagar per vecka, måndag-lördag. Vi har platser grupper för barn och nybörjare upp till avancerad nivå och vuxna ryttare. Vi har även flera specialgrupper som fokuserar på dressyr, hoppning och fälttävlan.

Privatlektioner
Vi erbjuder privatlektioner varje vecka till både ridskoleryttare men även externa ryttare som vill komma och rida på lånad eller egen häst.

Prova på-ridning
Prova på-ridning har vi varje vecka under terminens gång och lämpar sig för nybörjare som till testa på att rida i mindre grupp, utan att binda upp sig.

Delfodervärdskap
För dig som vill rida obehindrat och ha ensamrätt på din favorit ponny/häst under lektionsverksamhet eller vill kunna rida utanför verksamheten, vid en tidpunkt när det passar dig.

Fälttävlan
Vi tycker det är lite extra roligt med fälttävlan och vi erbjuder både möjlighet att träna på vår fälttävlansbana, kurser & träningar i fälttävlan samt fälttävlansridläger på sommaren.

Lovaktiviteter
När det är lov så passar vi på att ha flera roliga aktiviteter och träningar för barn och ungdomar som vill hänga lite extra i stallet när det är paus från skolan.

Träningar, kurser & clinics
För dig som vill rida lite mer och utvecklas så ger vi möjligheten att delta på träningar, kurser och clinics. Vi har allt från sitsträning, hoppträning, enskild träning i dressyr, WE och mycket annat.

Pay & Jump, Ride och Cross
Varje termin har vi flera tillfällen med träningstävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan. Vi uppmuntrar våra ridskoleelever att delta men välkomnar även externa ekipage som vill träna på att tävla.

Ridweekend
Weekend med häst och vänner eller familjen. Kom och bo på Gästgiveriet över helgen och njut av den vackra naturen runt gården.

Boxplatser & Anläggningskort
För dig som vill ha din häst uppstallad eller nyttja gårdens faciliteter så erbjuder vi både boxplatser och anläggningskort. Gården har 45 boxplatser, stora lösdrifter, ridhus 80×20 m, utebana, ovanbana och fälttävlansbana.