På ridskolan finns nybörjar- och fortsättningsgrupper för både barn och vuxna samt hopp- och dressyrgrupper för den som vill specialisera sig mer och tävla på ridskolans hästar. Vi erbjuder även regelbundet privatlektioner, helgkurser/lovkurser och uteritter.

Under sommaren arrangerar vi populära ridläger. Vårt fälttävlansbana används flitigt både på ridlägren och på våra vanliga lektioner.

Vi har ett 50-tal ponnyer och hästar i alla storlekar. Våra hästar är snälla och välutbildade. De bor alla i box och går ute i stora hagar sju timmar per dag. Våra ridlärare strävar efter att du ska utvecklas så mycket som möjligt i din ridning och att varje pass ska kännas givande. Stämningen i stallet är öppenhjärtlig och kamratlig.

Säva Ridcenter är med i SRR (Sveriges Ridlägerarrangörers Riksförbund) och RRO (Ridskolornas Riksorganisation). Verksamheten är även godkänd av Svenska Ridsportförbundet och vi har fått skylten “Utbildad personal” som bevis på att lektionerna hålls av diplomerade ridinstruktörer. Vi har samarbete med Hippologutbildningen och Realgymnasiet och tar gärna emot praktikanter.