På Säva finns en terrängbana med 15 hinder med höjder mellan 50 och 80 cm. Vårt mål är att vi ska bygga fler hinder så att vi i framtiden ska kunna ha tävlingar i fälttävlan från P60 till 90 cm för häst.

Soffan, ett av alla våra terränghinder på fälttävlansbanan.

Det finns möjlighet för ryttare med anläggningskort att träna på banan när den är ledig.
Tränare för fälttävlan (minst C-tränare) eller någon av gårdens instruktörer måste alltid vara närvarande vid ridning på terrängbanan. Kontakta oss för mer info. För dig som inte har anläggningskort så är det möjligt att hyra terrängbanan enstaka gånger för en kostnad om 200 kr, men se till att ha med en tränare om du vill hoppa.

Vid ridning på terrängbanan måste godkänd level 3 väst användas.

För dig som vill rida på lilla terrängbanan utan instruktör så går det bra, men du får inte använda hopphindrena av säkerhetsskäl.

Under sommaren har vi flera fälttävlansläger, läs mer om dem på vår sida för ridläger!

Under terminerna erbjuder vi både terrängträning tillsammans med Säva Ridcenters samarbetspartner Charlotte Brunius och Pay & Cross. Ridskoleelever som vill delta i Pay & Cross måste ha deltagit på minst en terrängträning. Pay & Cross är ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken och sugen på att testa att tävla i terränghoppning.

Här hittar du kommande Pay & Cross

Det anordnas regelbundna träningar på banan för ryttare med egen häst. Banan används även inom lektionsverksamheten, alla grupper som vill rida fälttävlan rider här en eller två gånger per termin.

Bild från en av Sävas inomhusterrängträningar, på bild är det ett hus och en justerbar mur.