Hej alla Säva ryttare!

Alldeles strax drar höstterminen igång och vi ser fram emot hösten med glädje och längtan! Förutom våra ordinarie lektioner så kommer vi att fortsätta med pay & jump, pay & ride samt pay & cross, kurser, clinics och andra aktiviteter där du som ridskoleryttare kan delta med våra ridskolehästar tillsammans med privatryttare och deras hästar.

Vi fortsätter med att satsa på våra ryttare och har därför startat upp en ny dressyrspecial för ungdomar och ytterligare en hoppspecial. Vi har även två olika varannan vecka-grupper för både barn/ungdom och vuxna. Så för dig som vill rida lite extra eller rikta in dig lite mer mot dressyr, hoppning eller fälttävlan, så finns alla möjligheter för det hos oss till hösten. Vi har fortfarande några lediga platser i fälttävlansgrupperna, hoppspecialer och dressyrspecialer, hör av dig till ridskolan@savaridcenter.se om du vill ha en plats i någon av dessa.

Under vecka 42 kommer höstens teorivecka ske. Teoriveckan kommer pågå mån-tors och vara full med massor av roliga och lärorika matnyttigheter i både ren teoretisk form samt delvis teoretisk/praktiskt utförande anpassade för olika åldrar och nivåer. Det går inte att avboka din lektion under v.42 eftersom alla grupper har en lektion som omvandlas till ett teoritillfälle. Du väljer själv hur många teoripass du vill delta på under teoriveckan. Inga ordinarie ridlektioner kommer ske denna vecka.

I höst har vi med oss både nya och bekanta ansikten och känner att vi är stolta att presentera ett fantastiskt starkt team omkring oss, hästarna och gården! Självklart fortsätter vi våra tidigare samarbeten med Mustang Saddlery, Scootboots Skandinavien, Pesa Hästterapi, vår fantastiska hovslagare Maja Ritscher samt våra externa tränare som gästat oss under året som gått. Men känner att vi vill presentera Säva ridcenters egna instruktörer till hösten lite närmare:

Jenny Zettergren, är utbildad ridledare. Jenny kommer arbeta som ridinstruktör måndagar, tisdagar och fredagar samt fortsätta vara ansvarig för Säva ridcenters stallvärdar. Jenny har tidigare tävlat mycket inom hoppning och dressyr och har idag en egen häst som kallas för Oysan.

Wilma Larsson, har arbetat hos oss på Säva Ridcenter sen Januari 2023 både som instruktör på lördagar samt i stallet vilket hon kommer fortsätta med.

Sandra Frykenstam Regner, har redan smygstartat sin tjänst hos oss på Säva ridcenter under sommaren 2023 då hon har vart med under sommarens ridläger. Sandra är utbildad ridledare och har tidigare arbetat som ridlärare, beridare samt hästskötare och senast arbetat som fritidsledare på Bromma ridklubb. Vid sidan så studerar Sandra till lärare och har tävlat t.o.m. MSV dressyr på storhäst, nationellt på ponny samt 2* fälttävlan. Sandra kommer arbeta som instruktör hos oss måndagar, tisdagar och onsdagar.

Denise Eriksson, kommer börja arbeta hos oss som instruktör på onsdagar, torsdagar och lördagar. Denise har under de senaste tre åren studerat vid Hippologprogrammet på Flyinge och Strömsholm och valde att gå inriktningen ridpedagogik det sista året. Hon brinner för hästar och motiveras av att se ryttarens utveckling i samspel med hästen och ser mycket fram emot att få vara en del av teamet på Säva ridcenter.

Linda Gullström, kommer att börja arbeta som instruktör på onsdagar och lördagar inför hösten 2023. Hon har tidigare jobbat i flera olika stall i Tyskland och Frankrike som stallchef, beridare, instruktör och tävlingshästskötare. Hon tycker fälttävlan är lite extra kul och har tävlat upp till 1* fälttävlan i Frankrike med sitt egna fullblod Annabelle.

Eva Åström, kommer börja arbeta hos oss som instruktör i höst och främst på torsdagar. Eva är auktoriserad C-tränare i dressyr och har mångårig erfarenhet av hästar och ridning. Hon har även mångfald av kurser och utbildningar bakom sig samt erfarenheter från tävlingsbanan. Hon har tävlat upp till svår klass i dressyr, även hoppning men då på en lägre nivå. Eva är enligt sina elever en mycket god pedagog som klarar av att förmedla sina kunskaper på ett sätt som möter olika åldrar samt utbildningsnivåer och är en tränare som genuint bryr sig om sina elever och deras hästar med ett stort engagemang.

Vi hoppas att ni ser fram emot höstterminen lika mycket som vi gör, varmt välkomna till en ny termin på Säva Ridcenter!


Kategorier: Nyheter