Med anledning av det nya lagförslaget som trädde i kraft den 10 januari  gäller följande enligt Svenska Ridsporförbundet:

Ridsportförbundet har varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten och fått klartecken att ridskolor fortsätter sin verksamhet. Vi måste dock vara försiktiga och undvika att bli får många på trånga inomhusytor. För mer information gå in på www.ridsport.se

Säva Ridcenter AB satsar därför på att hålla igång enbart ridskoleverksamheten inklusive privatlektioner, pay and jump och drop-in/prova på men med följande skärpta regler.

För ryttaren; Kom hit strax innan och gå hem så snart du ridit färdigt. Max 4 personer i sadelkammaren. Skölj gärna betten i hästarnas vattenkoppar och om det blir trångt – häng bara tillbaka hästarnas sadlar, putsa inte. Gå upp gemensamt till ridhuset för att undvika personer på läktaren. Använd ridhandskar så mycket som du kan! Håll avstånd vid hästbyte.

För den som följer med: Max 5 personer på läktaren. Stå inte i värmerummet. Vänta i bilen eller utanför om det blir trångt. OBS! För säkerhet vid ridlektionerna; Stampa inte av snön på trappan vid dörren utanför läktaren eller smäll i dörren. Hästarna bli rädda och sticker iväg med de unga ryttarna.

Läs råden nedan punkt 1-6;

1. Var bara här om du ska rida. Gå hem så snart du kan!

Såklart är du välkommen att göra i ordning din häst! Rekommendationen är 30-45 minuter innan. Är din häst redan i ridhuset kan du vänta i någon av stallgångarna eller ändå bättre gå in och borsta/mysa med någon annan häst som inte ska gå lektion. Gå hem så snart du kan!

2. Försök vara max en medhjälpare om den lilla ryttaren behöver hjälp.

Max en medhjälpare till de små eleverna. Ibland måste ju syskon vara med av praktiska skäl, men bjud inte in andra för att titta på. Detta gäller även i ridhuset så klart!

3. Alla i gruppen går gemensamt upp från stallet tio minuter innan ridtiden. Även om din häst redan är i ridhuset.

Detta undviker trängsel på läktaren, i värmerummet (toaletten) och dörrarna (max 5 personer på läktaren). Håll avstånd vid hästbyte. Använd ridhandskar.

Ridläraren släpper in. Var försiktig med att stampa av snö, smälla i dörrar etc, hästarna är lite pigga nu när det är så kallt.

4. Var noga med avstånden, tänk på att inte stå i grupper utanför sadelkammaren, hästfördelningen och låt alla passera. Gå istället och ta hand om någon häst som ser ensam ut och borsta lite!

Vi ber också föräldrar informera sina ungdomar att minska smittspridningen genom att byta om hemma och inte hänga i sadelkammaren, stallboden/gästis. Stallvärdinnor och ungdomssektionens hästskötare kommer fortsatt inte att vara i stallet.

5. Sadelkammaren är nu enkelriktad, följ pilarna till utgången som ligger vid privatsadelkammaren, (max 4 personer).

Använd putsplatserna som finns på olika platser i stallet i stället för att trängas i sadelkammaren. Tips! Skölj betten i hästarnas vattenkoppar. Om det blir trångt i sadelkammaren häng bara tillbaka sadeln utan att putsa. Tänk på att minska antalet i sadelkammaren (max 4 personer).

6. Använd ridhandskar! Använd dem så mycket du kan.

Vi i personalen kommer att vara extra noga med att rengöra gemensamma utrymmen!

Tur vi har våra underbara hästar som vi kan vara nära i dessa tider! Alla behöver kramas och få kramar!

Många kämpa-kramar från oss alla som jobbar på Säva Ridcenter!

 

 

Kategorier: Nyheter