Välkomna på Pay & Meet: Träna på startfälttävlan på Säva Ridcenter!

Vi erbjuder en unik möjlighet där ni kan få möjlighet att komma till oss för att träna på hur tävlings-/meetinglivet fungerar utan några stora krav på prestation eller grönt kort. Perfekt för alla former av ryttare eller hästar unga som gamla att samla på sig erfarenhet, miljöträna samt få hjälp med duktiga funktionärer och erfarna tävlingsryttare på plats med allt som kan kännas knepigt, oroligt eller svårt i början av tävlingsdebuten. 

Startfälttävlan innefattar tre deltävlingar (moment) på två dagar. Vi erbjuder möjlighet att boka övernattning för både häst och ryttare på anläggningen. Ta chansen att uppleva hur tävlingslivet inom fälttävlan kan se ut!

Möjlighet till coaching finns på plats av omtyckta ridinstruktörer och tävlingsryttare. Ta tillfället i akt att få hjälp inför kommande tävlingar. Du kan få hjälp med bl.a. bangång, hur du ska tänka och planera din tid innan din start, framhoppning, hjälp och stöd på banan. Inför terrängen erbjuds gemensam bangång med användbara tips.

Delta på startfälttävlans alla tre deltävlingar eller enskilda moment

På efterfrågan så möjliggör vi deltagande på enskilda moment för dig som inte har möjlighet att delta i två dagar. På fredagen kan du delta på dressyr och/eller hoppning och på lördagen kan du delta på terränghoppning. 

Datum & tider

29-30 Mars 2024
Moment 1 Dressyr – Första start kl 11:00, 29 mars
Moment 2 Hoppning – Första start kl 14:00, 29 mars
Moment 3 Terräng – Första start kl 10:00, 30 mars

Samtliga tider är preliminära. Fasta starttider kommer ut dagen innan via mail tillsammans med propositionen.

Upplägg

Fredag 29 mars:

Moment 1: Tävlingshelgen startar med att man får rida ett dressyrprogram (svenskt fälttävlans program för startfältävlan)
Man rider dressyrprogrammet för en domare, efter ritten kommer man att få ta del av protokollet/bedömningen med konstruktiv feedback över ritten och prestationen.
Dressyrprogram: Svenskt fälttävlans program för startfälttävlan

Moment 2: Efter dressyrprogrammet så är nästa deltävling (moment) banhoppning. Före första start erbjuds gemensam bangång med lite handfasta tips för de som vill. På banhoppningen hoppar man en bana på valfri höjd. (från bom på marken) om nio hinder. 

Lördag 30 mars:

Moment 3: Före första start erbjuds gemensam bangång med lite handfasta tips för de som vill. På terränghoppningen rider man en bana, höjder att välja mellan är stock på mark, 50cm, 70cm.


Matservering

Restaurang Gästis och Logen vid gårdscentrum håller öppet och serverar frukost, lunch, fika och middag för er som vill bo kvar. Ridhusets café säljer mackor, korv med bröd, kaffe, hembakt fika och lunch.


Anmälan & priser

För dig som vill delta på startfälttävlan (Alla tre moment):
Startavgift: 600 kr (för alla moment)
Hästhyra för ridskoleryttare: 700 kr

För dig som vill delta i enstaka moment:
Startavgift:
300 kr (per moment)
Hästhyra för ridskoleekipage:
225 kr per moment

Bangång/coaching i grupp inför terränghoppning: 100 kr/person
Max 5 ryttare per grupp
Hyr en ledare:  50kr
Hyr en ledare: För ridskoleryttare som önskar extra hjälp av en ledare under dagen. Bokas i samband med anmälan.

Boxplats: 500 kr /natt inkl strö

Boende /4-bäddsrum delad toalett och dusch: 1000 kr
Boende /6-bäddsrum egen toalett och dusch: 2000 kr

Prisrosetter: 70 kr

Anmälan mailas till aktiviteter@savaridcenter.se, skicka med nedan;

Vi önskar följande uppgifter vid anmälan
Ryttarens namn:
Hästens namn:
Dressyrprogram: (Om annat än Svenskt fälttävlansprogram för startfälttävlan)
Höjd banhoppning:
Höjd terränghoppning (Stock/50/70):
Kontaktuppgifter:  (Målsman om deltagare är under 18 år, telefonnummer & mailadress.)
Personnummer till ansvarig för anmälan:

Pay & Meet/vid övernattning
Antal boxar:
Storlek på häst/ponny:
Antal bäddar:
Kontaktuppgifter: Målsman om deltagare under 18 år, telefonnummer & mailadress.
Önskas frukostbuffé, dagens lunch eller dagens middag?

För genomförande krävs minst 10 deltagare. 

Betalning

Betalning av startavgift sker i sekretariatet vid ankomst, övriga kostnader såsom hästhyra, boxplats, övernattning, mat, coachning vid bangång/framridning och hyra av ledare, betalas i samband med bekräftad anmälan. Betalning ska swishas till 123 170 07 07 och meddelande ska vara ”Pay & Meet För & Efternamn”

Anmälan är bindande, vid avbokning debiteras full avgift enligt erlagd anmälan. Det tillämpas ingen ångerrätt för denna typ av evenemang. 

Hyr en ledare!

Önskar ni hjälp/stöttning med att hämta hästen från hagen, göra iordning den med utrustning och komma upp i tid till framridning etc. Kan även finnas till hands under ritten om så önskas.

Viktig information för ridskoleryttare

Ridskoleryttare hyr ridskolehäst och förväntas vara självgående, dvs. hämta hästen från hagen, borsta och göra iordning hästen, sköta framridning inför varje moment och efter avslutad dag ta hand om hästen, mocka boxen, sopa stallgången och sedan släppa ut i rätt hage. Höjd för ridskolehästarna bestäms i samråd med elevens instruktör.
Alla nivåer är välkomna!

Viktig information för övernattande privatryttare

Kom ihåg medtag av eget foder och vattenhink. Du ansvarar för att lämna boxen i samma skick som innan du ställde in din ponny/häst.

Varmt välkomna till påskhelgen på Säva Ridcenter!