Bonusmamma, mamma, ponnymamma, nyinflyttad, djurägare, arbetsgivare, arbetstagare, ryttare, vän, kollega, coach, företagare, student, stöttepelare. Engagerad förälder och en helt vanlig klubbmedlem i en av flera klubbar.

Dörren till 2023 är stängd, 2024 är här och likt en stor snötäckt gräsplan, orörd mark, utan ett spår i snön står vi här med en helt oskriven bok. Jag försöker sortera känslor och intryck samtidigt som jag vilar ögonen på våra fantastiska hästar. En ny termin stundar. Under året som gått har jag burit många hattar, speglat många ansikten och blivit instoppade i många fack – gärna samtidigt. Jag har fått lära mig leva livet publikt med både hat och kärlek. En nominering utan val men med en massa ansvar och omgivningens förväntan.

Säva Ridcenter, ska vara ett andrum med häst.

Ett hem, en frizon – en plats vi valt att dela med andra. Glädje, återhämtning i samvaro med häst var vår vision och vårt mål. Här kommer klubben in. En klubb som ska samla ungdomar och barns drömmar om utveckling, samvaro och närvaro. En föräldragrupp har stigit fram och vill bära facklan, kämpa för våra ungdomar. Denna föräldragrupp vill jag stå bakom och stötta, oavsett vilket fack jag är placerad i. Jag vill stå bakom varje unge på ridcentret som blir drabbad om klubben upplöses. Jag vill använda min röst, för alla dem som inte kan göra sin röst hörd!

Rådande situation mellan sittande styrelse i klubben och dem som önskar driva klubben vidare är allt annat än gynnsam – för alla parter.

Jag önskar därför att alla ni som tror, har trott, eller vill tro på Säva som plats för samvaro, ungdomar och utveckling kommer på mötet och röstar för att klubben ska leva vidare i ny regi.

Visa stöd för dem som orkar och vill, även om du saknar rösträtt. Stötta dem som satte Säva på kartan under DM, hedra barnen och ungdomarnas önskan om att låta klubben leva vidare med en ny styrelse. Låt oss inleda ett nytt kapitel 2024 på gemensam mark med målsättningen att bygga framtidens hästsportcentrum. Det är vår ambition! En plats som är tillgänglig för alla, oavsett bakgrund eller nivå. Jag vill påminna om att framtiden inte går att förutse, och inte vår uppgift att spekulera i – men vår uppgift att göra den möjligt.

Det vi ger våra ungdomar och barn, kommer tillbaka i förstärkt form. Låt oss tillsammans bygga starka barn istället för att behöva laga trasiga vuxna med egenintresse. Låt oss vuxna skapa en tillvaro för ungdomarna som innefattar tolerans och respekt för kommande generation att växa i. Kan vi visa förståelse, respekt och ödmjukhet inför varandra kommer våra barn att följa oss. Vi måste bygga broar över våra olikheter genom samtal och kommunikation.

Kom du, barn, ungdom eller som engagerad förälder/medlem och tillsammans med oss kräv en sluten omröstning så att de som röstar inte känner sig utsatta. Stötta alla de kids som inte får göra sin röst hörd, rösta nu på söndag den 14 januari klockan 15.00 i Ramsta bygdegård. Klubben har gått ut med att man måste anmäla sig inför mötet men enligt stadgarna kan de ej ställa några sådana krav. Så kom som du är oavsett om du har anmält dig eller ej!

Svar kring tankar och funderingar om situationen och klubben finns att få av oss och engagerade medlemmar som önskar att klubben ska leva vidare på lördagen den 13 januari kl: 15.00 eller söndag den 14 januari kl: 12.00-14.00 i cafeterian i ridhuset. Ställ alla frågor du har och du ska få svar.

Välkomna!

Vänliga hälsningar familjen Nylén Rosenberg

Kategorier: Nyheter