Vårens teoritillfälle  2 juni

I vår kommer vi ha två teoritillfällen i form av clinics i ridhuset. Vi ridlärare kommer visa upp när vi rider lektionshästarna i både dressyr och hoppning. Samtidigt kommer vi berätta vad du som ryttare ska fokusera på för att utvecklas i din ridning.

Vid varje tillfälle har vi två clinics. Den tidigare tiden är för barn och vuxna som inte har ridit så länge. Den senare tiden riktar sig till ungdomar och vuxna från nivå 2. Alla elever är dock välkomna att gå på alla clinics.

Anmäl dig till info@savaridcenter.se om du vill vara med den 2 juni!

 Torsdag den 2 juni dressyr

17.30-18.30 Clinic för barn Kommunikation med hästen och dressyr för barn och vuxna upp till nivå 2

Dessa är några av de ämnen vi kommer ta upp:

  • Hur du umgås i stallet med hästen på ett säkert och trevligt sätt.
  • Hur du leder hästen till och från ridhuset på rätt sätt.
  • Upp- och avsittning samt hästvett i ridhuset.
  • Ridningens grunder, hur du kommunicerar med hästen när du rider.
  • Bonus!: Se en specialavsittning med baklängesvolt!

 19.00-20.30 Clinic med Jonathan Medin för ungdomar och vuxna

Jonathan är en etablerad hästutbildare i landet och har framför allt stor rutin av att utbilda unga hästar. Han har hjälpt många uppfödare genom åren och har då också tränat några av Sveriges bästa hästar. Innan Jonathan började driva MedinDressage har han tidigare jobbat som beridare i Sverige, Tyskland och USA.

Jonathan kommer att prata om vikten av en tydlig kommunikation från inridning till vidareutbildning. Samt kommunikation från marken och hur vi kommunicerar med våra hjälper. Till sin hjälp har vi flera ekipage med hästar i olika åldrar som visar olika svårigheter och hur man fortsätter utbildningen.

Kategorier: Nyheter