Välkomna på Pay & Meet på Säva Ridcenter!

Vi erbjuder en unik möjlighet där ni kan få möjlighet att komma till oss för att träna på hur tävlings-/meetinglivet fungerar utan några stora krav på prestation eller för grönt kort. Perfekt för alla former av ryttare eller hästar unga som gamla att samla på sig erfarenhet, miljöträna samt få hjälp med duktiga funktionärer och erfarna tävlingsryttare på plats med allt som kan kännas knepigt, oroligt eller svårt i början av tävlingsdebuten. 

Pay & Cross innefattar tre deltävlingar (moment) på två dagar, med möjlighet att boka övernattning för både häst och ryttare på plats på anläggningen. Ta chansen att uppleva hur tävlingslivet inom fälttävlan kan se ut. Välj själv inklusive allt eller passa på att komma med din orutinerade unghäst eller ryttare för att tävla över två dagar.  

Möjlighet till coaching finns på plats av Denise Eriksson, Linda Gullström och Emelie Svesse, omtyckta ridinstruktör och tävlingsryttare. Ta tillfället i akt att få hjälp inför kommande tävlingar. Du kan få hjälp med bl.a. bangång, hur du ska tänka och planera din tid innan din start, framhoppning, hjälp och stöd på banan. Gemensam bangång med användbara tips på lördag när banan är ombyggd.

Upplägg

DAG 1:
Moment 1: Tävlingshelgen startar med att man får rida ett fälttävlansprogram (dressyrprogram för P60, P70, P80, H80, H90 samt Startfälttävlan)
Man rider dressyrprogrammet för en domare, efter din ritt kommer du få ta del av protokollet/bedömningen med konstruktiv feedback över din ritt och prestation.
Dressyrprogram: Svenskt fälttävlans program för startfälttävlan

Moment 2: Efter dressyrprogrammet så är nästa deltävling (moment) banhoppning. Före första start erbjuds gemensam bangång med lite handfasta tips för de som vill. På banhoppningen hoppar man en bana på valfri höjd. (från bom på marken) om nio hinder. 

DAG 2:
Moment 3:
Före första start erbjuds gemensam bangång med lite handfasta tips för de som vill. På terränghoppningen rider man en bana på valfri höjd. (Höjder: stock på mark, P-50, P-70) om elva hinder, inkl vattenhinder.


Matservering

Restaurang Gästis och Logen vid gårdscentrum håller öppet och serverar frukost, lunch, fika och middag för er som vill bo kvar. Ridhusets café säljer mackor, korv med bröd, kaffe, hembakt fika och dagens lunch.


Anmälan & priser

Startavgift: 200 kr per delmoment (krav på deltagande vid alla tre moment)
Hästhyra för ridskoleryttare: 700 kr
Bangång/coaching i grupp inför terränghoppning: 100 kr/person
Max 5 ryttare per grupp
Hyr en ledare:  50kr
Hyr en ledare är för ridskoleryttare som önskar extra hjälp av ledare under dagen och bokas i samband med anmälan.

Boxplats: 500 kr /natt inkl strö 

Boende /4-bäddsrum delad toalett och dusch: 1000 kr
Boende /6-bäddsrum egen toalett och dusch: 2000 kr

Prisrosett: 70 kr

Anmälan mailas till aktiviteter@savaridcenter.se, skicka med nedan;

PAY & CROSS
Vi önskar följande uppgifter vid anmälan
Ryttares namn:
Hästens namn:
Dressyrprogram: (Svenskt fälttävlansprogram för startfälttävlan)
Höjd banhoppning:
Höjd terränghoppning/Stock/50/70:
Kontaktuppgifter: Målsman om deltagare är under 18 år, telefonnummer & mailadress.

PAY & MEET
Boende samt stallplats bokas genom att maila till stallet@savaridcenter.se
Vi önskar följande uppgifter.
Antal boxar:
Storlek på häst/ponny:
Kom ihåg medtag av eget foder och vattenhink.
Antal bäddar:
Kontaktuppgifter: Målsman om deltagare under 18 år, telefonnummer & mailadress.
Önskas frukostbuffé, dagens lunch, dagens middag?

För genomförande krävs minst 10 deltagare. Startavgiften betalas i samband med ankomst i sekretariatet. Anmälan är bindande, vid avbokning debiteras full avgift enligt bokning.

Betalning

Betalning av startavgifter sker i sekretariatet på lördagen, övriga kostnader så som hästhyra, boxplats, övernattning, mat, coachning vid bangång/framridning och hyra av ledare, betalas i samband med bekräftad anmälan. Betalning ska swishas till 123 170 07 07 och meddelande ska vara ”Pay & Meet För & Efternamn”

Hyr en ledare!

Önskar ni hjälp/stöttning med att hämta hästen från hagen, göra iordning den med utrustning och komma upp i tid till framridning etc. Även möjlighet till att vara till hands under ritten om så önskas kan ni hyra in en stallvärd.

Viktig information för ridskoleryttare

Ridskoleryttare hyr ridskolehäst och förväntas vara självgående, dvs. hämta hästen från hagen, borsta och göra iordning hästen, sköta framridning inför varje moment och efter avslutad dag ta hand om hästen, mocka boxen och sedan släppa ut i rätt hage. Höjd för ridskolehästarna bestäms i samråd med instruktör, alla nivåer är välkomna!

Datum

Omgång 1:

21 & 22 Oktober
Moment 1 – Första start kl 11:00, 21 oktober
Moment 2 – Första start kl 14:00, 21 oktober
Moment 3 – Första start kl 10:00, 22 oktober

Samtliga tider är ungefärliga. Fasta starttider kommer ut en dag innan via mail tillsammans med propositionen.