Ridläger 2019

Sommartid arrangeras våra populära ridläger under fem veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Du har din häst under hela ridlägret. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! Matservering och logi sker i vårt vackra gästgiveri från 1800-talet. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter. Om det är varmt passar vi på att åka och bada. Våra duktiga fritidsledare har hand om kvällsaktiviteterna fram till kl 23.00.

 Veckoläger

På veckolägren kan du välja om du vill sova över (minst 11 år) eller bara vara här över dagen. Vi rider två pass per dag om totalt ca 2-2,5 timmar med varierad ridning (hoppning, dressyr, terrängträning, uteritter och barbackaridning). Varje dag har grupperna teori och vi anordnar aktiviteter utanför ridningen som t ex körning med häst och vagn, shettisagility och löshoppning.  Vi delar in deltagarna efter ridnivå.  Sista dagen kl 13.00 är det en hopptävling då föräldrar är välkomna.

Träningsläger hoppning eller dressyr

Träningslägret riktar sig framförallt för ryttare som kommit lite längre i sin ridning och vill vara på ett mer träningsinriktat läger. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Sista dagen kl 13.00 är det avslutning med hoppning eller dressyrprogram.

Fälttävlansläger

Fälttävlanslägren är ett träningsläger inriktat på fälttävlan. För ryttare som rider motsvarande LD hoppning och LC dressyr. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Banhoppningsträning, dressyr- och terrängträning varvas med teori och lite annat bus. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad på ca 250 kr. Både övernattnings- och dagläger. Egen ponny/häst är också välkomna, ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs! Sista dagen är det avslutning kl 13.00 med terrrängmomentet då är föräldrarna välkomna att komma och heja!

Halvdagsläger

Halvdagslägren är för våra yngre elever som vill träna mer på att rida och lära sig teori om hästarna, du har din egen häst under lägret. Det pågår 3 timmar per dag och i det ingår frukt, lite teori och en timmes ridning. Perfekt för dig som funderar på att börja rida eller precis har börjat.

Egen häst är välkommen på alla läger. Vi ordnar box,  foder (hö/hösilage och kraftfoder, strö och egen mindre hage med eller utan gräs under vistelsen här. Kostnaden blir samma som för att låna häst. Tänk på avmaskningsrutinerna och vaccinationerna för hästinfluensa!

Anmälan kan göras via vår hemsida med vanliga kundinloggningen om du är registrerad hos oss. Välj kurser så kommer du till ridläger.

Efter den 16 november kan du även anmäla dig till våra ridläger görs via SRR (Sveriges Ridlägers Riksförbund) på: http://www.ridlager.se/ridlaeger/saeva-ridcenter-ab/laeger. Här kan du även se hur många platser det finns kvar på varje läger. Om det läger du vill gå på är fullt så kan det ändå vara värt att höra av sig till oss. Ibland finns det möjlighet att komma med om man har egen häst eller kan rida stor häst eller shetlandsponny. 
Frågor till Nina Brunstedt, info@savaridcenter.se, mobil 0733 60 60 69

Anmälan till våra ridläger görs via SRR (Sveriges Ridlägers Riksförbund) på httpp://www.ridlager.se/ridlaeger/saeva-ridcenter-ab/laeger

 

Ridläger 2019  – alla ridläger är fullbokade! Ett extrainsatt förmiddagsläger v 28!

v 25 16-20/6 4 dgr

v 26 24/6-29/6 6 dgr

v 27 1/7-6/7 6 dgr

EXTRAINSATT RIDLÄGER PÅ GRUND AV STOR EFTERFRÅGAN

Halvdagsläger v 28 fm må-on 8-10 juli  kl 09.30 – 12.30  1.400 kr, samling första dagen kl 09.00 i stallet.

Boka via www.ridlager.se eller maila info@savaridcenter.se
Halvdagsridläger några platser kvar 11-13 juli  maila info@savaridcenter.se   3 dgr
Halvdagsläger v 28 em to-fre kl 13.30-16.30 1.400 kr, samling första dagen kl 13.00 i stallet

v 31 29/7 -3/8 6 dgr

Om du vill ha avbeställningsskydd 400 kr – skriv in i anmälan! Då kan du få igen hela summan vid avbokning med läkarintyg.

Avbeställningsskyddet gäller när ridlägret måste ställas in p g a av deltagarens sjukdom eller olycksfall. Sjukdom eller skada ska styrkas av läkarintyg där läkaren avråder från att delta i vistelsen.

Vid avbokning innan lägerstart får du tillbaka lägeravgiften minus administrationskostnad på 200 kr

Vid avbokning under pågående läger får du tillbaka lägeravgiften minus dagarna du vistats på lägret, samt kostnad för administration på 200 kr.

Viktigt att tänka på att denna försäkring gäller för dig som person och inte på den egna hästen som medtas.

Skriv även om du vill sova över eller inte.

 

 

Välkommen på ridläger på Säva Ridcenter!

 

Här kommer lite praktisk information om schema, packlistor och hur du avbokar.

Schema Första dagen börjar kl 09.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Daglägren pågår mellan kl 09.30-17.00. Sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma!) och fika som, är färdigt till kl 15.30.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen” häst att sköta och rida under lägret. De som är på ridläger med särskild inriktning fokuserar mer på sin ”gren”. På kvällarna har vi aktiviteter med våra fritidsledare.

Deltagarna sover i vårt Gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela om du äter någon speciell kost.

För dig som går fälttävlanslägret kommer det finnas möjlighet ta fälttävlanskort för Gudrun Orava, C-tränare. 250 kr betalas direkt till henne i samband med provet. Tag med kontanter.

Mer information lämnas under ridlägerveckan.

Packlista

– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatorisk vid hoppning och terräng).
– Stövlar eller skor med klack och gärna shortchaps.
– Badkläder, handduk, lakan och örngott, kuddar och täcken finns hos oss.
– Regnkläder och extra ombyte (vi rider ibland ut i regnet).
– Hygienartiklar, eventuella mediciner, skavsårsplåster.
– Inomhusskor om du vill, (man kan få stickor från våra trägolv).
– Tag helst inte med massor av godis, chips etc, Vi lovar att det finns tillräckligt med mat och efterrätter.

Märk dina saker med namn!

Betalning Denna faktura gäller både anmälningsavgift och resterande ridlägeravgift. Vänligen ange OCR-nummer vid betalning. Avbokning av lägerplats fram till 10 veckor innan lägret startar ger rätt att få tillbaka avgiften förutom en administrationsavgift på 500 kr. Om du har avbeställningsskydd kan du avboka och få pengarna tillbaka ända till kursstart om du har läkarintyg. Avbeställningsskyddet kostar 400 kr och betalas med fakturan. Denna information finns även att läsa på hemsidan under fliken ”Ridläger”.

Vi ses i sommar!

Nina Brunstedt, VD/Ridskolechef
Mobil 0733-606069, mail: info@savaridcenter.se