Ridläger 2018

Sommartid arrangeras våra populära ridläger under fem veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Du har din häst under hela ridlägret. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! Matservering och logi sker i vårt vackra gästgiveri från 1800-talet. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter. Om det är varmt passar vi på att åka och bada. Våra duktiga fritidsledare har hand om kvällsaktiviteterna fram till kl 23.00.

 Veckoläger

På veckolägren kan du välja om du vill sova över (minst 11 år) eller bara vara här över dagen. Vi rider två pass per dag om totalt ca 2-2,5 timmar med varierad ridning (hoppning, dressyr, terrängträning, uteritter och barbackaridning). Varje dag har grupperna teori och vi anordnar aktiviteter utanför ridningen som t ex körning med häst och vagn, shettisagility och löshoppning.  Vi delar in deltagarna efter ridnivå.  Sista dagen kl 13.00 är det en hopptävling då föräldrar är välkomna.

Träningsläger hoppning eller dressyr

Träningslägret riktar sig framförallt för ryttare som kommit lite längre i sin ridning och vill vara på ett mer träningsinriktat läger. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Sista dagen kl 13.00 är det avslutning med hoppning eller dressyrprogram.

Fälttävlansläger

Fälttävlanslägren är ett träningsläger inriktat på fälttävlan. För ryttare som rider motsvarande LD hoppning och LC dressyr. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Banhoppningsträning, dressyr- och terrängträning varvas med teori och lite annat bus. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad på ca 250 kr. Både övernattnings- och dagläger. Egen ponny/häst är också välkomna, ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs! Sista dagen är det avslutning kl 13.00 med terrrängmomentet då är föräldrarna välkomna att komma och heja!

Halvdagsläger

Halvdagslägren är för våra yngre elever som vill träna mer på att rida och lära sig teori om hästarna, du har din egen häst under lägret. Det pågår 3 timmar per dag och i det ingår frukt, lite teori och en timmes ridning. Perfekt för dig som funderar på att börja rida eller precis har börjat.

Egen häst är välkommen på alla läger. Vi ordnar box,  foder (hö/hösilage och kraftfoder, strö och egen mindre hage med eller utan gräs under vistelsen här. Kostnaden blir samma som för att låna häst. Tänk på avmaskningsrutinerna och vaccinationerna för hästinfluensa!

Anmälan till våra ridläger görs via SRR (Sveriges Ridlägers Riksförbund) på: http://www.ridlager.se/ridlaeger/saeva-ridcenter-ab/laeger. Här kan du även se hur många platser det finns kvar på varje läger. Om det läger du vill gå på är fullt så kan det ändå vara värt att höra av sig till oss. Ibland finns det möjlighet att komma med om man har egen häst eller kan rida stor häst eller shetlandsponny. 
Frågor till Nina Brunstedt, info@savaridcenter.se, mobil 0733 60 60 69

Anmälan till våra ridläger görs via SRR (Sveriges Ridlägers Riksförbund) på httpp://www.ridlager.se/ridlaeger/saeva-ridcenter-ab/laeger

 

Ridläger 2018

v 25 18-21/6 4 dgr

Veckoläger
övernattning 4.050 kr
dag 3.250 kr

Träningsläger inriktning hoppning
övernattning 4.250 kr
dag 3.400 kr

v 26 25/6-30/6 6 dgr

Veckoläger
övernattning 5.950 kr
dag 4.750 kr

Träningsläger inriktning dressyr
övernattning 5.950 kr
dag 4.950 kr

 

v 27 2-7/7 6 dgr

Veckoläger
övernattning 5.950 kr
dag 4.750 kr

Fälttävlansläger
övernattning 6.150 kr
dag 4.950 kr

v 28 9-11 juli eller 12-14 juli   3 dgr

Halvdagsläger v 28 em må-on kl 13.30 – 16.30  1.300 kr
Halvdagsläger v 28 em to-fre kl 13.00-16.30 1.300 kr

v 31 30/7 -4/8 6 dgr

Veckoläger
övernattning 5.950 kr
dag 4.750 kr

Fälttävlansläger
övernattning 6.150 kr
dag 4.950 kr

 

 

Välkommen på ridläger!

Första dagen på ridlägret börjar kl 9.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Dalägren pågår mellan kl 9.30 och 17 varje dag (förutom sista lägerdagen). Den sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma!) och fika som är färdigt till kl 15.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen häst” att rida och sköta under lägret.
Deltagarna sover i vårt gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela oss om du äter någon speciell kost.

För er som gå på fälttävlansläger kommer det finnas möjlighet att ta fälttävlanskort i slutet av lägret för Gudrun Orava. Kostnad för det är 250 kr och ingår inte i lägeravgiften, ta med kontanter. Mer info och tider kommer under lägret.

Packlista:
– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatoriskt på terrängbanan)
– Stövlar eller skor med klack och shortchaps
– Badkläder, handduk, lakan och örngott
– Regnkläder och extra ombyte
– Hygienartiklar och eventuella mediciner
– Inomhusskor om du vill (man kan få stickor)

Märk dina saker med namn!

Avgiften faktureras och är uppdelad i en anmälningsavgift och en ridlägeravgift. Avbokning av ridlägerplats fram till 6 veckor innan lägret startar ger rätt att få tillbaka avgiften utom anmälningsavgift. Avbokning närmare än 6 veckor med läkarintyg ger rätt till halva ridlägeravgiften.

Vi ses hoppas det blir sommar fort!