Ridläger 2020

Kort om coronoaepidemin och våra läger.

Säva Ridcenter AB är medlem i den ideella föreningen Sveriges ridlägers riksförbund (www.ridlager.se). Medlemskapet i SRR  borgar för hög kvalitet och långsiktighet. Genom SRR följer krav på att följa myndigheternas rekommendationer i all verksamhet. Inför sommarens ridläger avser vi flytta ut vår verksamhet i möjligaste mån. Vi har många möjligheter att genomföra aktiviteter i stora utrymmen eftersom vi har ridhus, stor cafeteria, stor dansloge och flera boningshus och vi kommer att sprida deltagarna så mycket som går under lägren och behålla en hög hygienisk standard.

Vi har i princip fullbokat i sommar,  men det finns enstaka platser för dig med egen häst eller som kan rida stor lektionshäst eller shetlandsponny, B-ponny. Se kommenterar nedan för varje ridläger.

Lite om lägren: Sommartid arrangeras våra populära ridläger under fem veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Du har din häst under hela ridlägret. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! Matservering och logi sker i vårt fina Gästgiveri från 1700-talet eller i Herrgården. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter. Om det är varmt passar vi på att åka och bada. Våra duktiga fritidsledare har hand om kvällsaktiviteterna fram till kl 23.00.

Anmälan kan göras via vår hemsida med vanliga kundinloggningen som en webanmälan om du är registrerad hos oss. Välj kurser så kommer du till ridläger.

Vi följer villkoren för Sveriges Ridlägers Riksförbund, http://www.ridlager.se/om-srr, men det går inte att anmäla sig där längre utan ta direkt kontakt med oss så vi får leta platser här och där. Deras avbokningsvillkor som vi följer hittar du här: http://www.ridlager.se/vaara-villkor/​.

Om det läger du vill gå på är fullt så kan det ändå vara värt att höra av sig till oss. Ibland finns det möjlighet att komma med om man har egen häst eller kan rida stor häst eller shetlandsponny. 
Frågor till Nina Brunstedt, info@savaridcenter.se, mobil 0733 60 60 69.

Avbeställningsskydd
Vill du kunna avboka vid sjukdom? Möjlighet finns att lägga till ett avbeställningsskydd för 400 kr veckolägren/200 kr halvdagslägren, genom att ange det vid anmälan. Du får då tillbaka ridlägeravgiften mot uppvisande av ett läkarintyg. Avbokningen kan ske fram till dess att lägret börjar. Vid sjukdom under lägret, får du tillbaka avgiften minus de dagar som du har varit på lägret.

Ridläger 2020   
Ridläger vecka 26, 27 och 31 och är fullbokade men kontakta oss om du har egen häst eller kan rida shetlandsponny. Några platser finns nämligen kvar.                                       

Dagridläger v 25                       Fullt!   För barn som inte ridit så länge. Dagtid 09.30-17.00 inklusive lunch, två ridpass, Kostnad 3.300 kr

Hoppkurs vecka 25                        Fullt!  Två kvällspass 19.00 eller 20.00för ryttare som vill utveckla sin ridning. Dag 1:Dressyr, Dag 2:Markarbete, Dag 3: Hoppning, Dag 4: Terrängträning

Nybörjarkurs vuxna v 25              15-16 juni dagtid 08.30-16.00, 2 dagar, grundridning. kr 1.750 kr. lunch och fika ingår

Återvändarkurs vuxna v 25          17-18 juni 08.30-16.00 för dig med lite större ridvana och som kanske vill komma igång efter en tids uppehåll, lunch och fika ingår, 1750 kr

Veckoläger v 26
22-27/6           6 dgr                    Fullt för ponnyryttare men stora lektionshästar eller privathäst kan det gå! Hör av dig info@savaridcenter.se
övernattning       kr                         6.450
dag                        kr                         5.250 kr
Dressyrläger v 26                   Inriktning vuxna med fokus på dressyr och sitsträning. För dig som vill utveckla din ridning. Du kommer att bli filmad och din ridning analyserad
22/6-24/6         2,5 dgr            Två kurstillfällen på 2,5 dag. Mat och fika ingår. Kostnad 2.175 kr
24/6-26/6        2,5 dgr

Veckoläger v 27
29/6-4/7   6 dgr                     Fullt för ponny- och lektionshästar, men har du egen häst kan det gå! Hör av dig info@savaridcenter.se
övernattning                                6.450 kr
dag                                                 5.250 kr                          

Fälttävlansläger v 27       
29/6-4/7           6 dgr             Fullt för lektionshästar, men har du egen häst kan det gå! Hör av dig info@savaridcenter.se

övernattning                                6.650 kr
dag                                                  5.450 kr

Halvdagsläger v 28
6/7-8/7             3 dgr            Fullt!
kl 13.30-16.30       1.500  kr                          

Halvdagsläger v 28 EM
9/7-11/7          3 dgr
              Fullt!   kl 13.30-16.30       1 .500  kr         

Halvdagsläger v 28 FM         09.30-12.30                  1.500 kr Finns platser kvar på förmiddagen, ett extraläger! 

9/7-11/7 to-lö  

Veckoläger v 31
27/7-1/8          6 dgr                 Fullt!
övernattning                                  6.450 kr
dag                                                   5.250 kr

Fälttävlansläger v 31             Endast privathästar – finns flera platser kvar! kontakta info@savaridcenter.se
27/7-1/8         6 dgr
övernattning                                6.650 kr
dag                                                 5.450 kr

Veckoläger/familjeläger
Veckolägren är för ryttare på alla nivåer med eller utan egen häst. Vill du rida lektionshäst får du gärna önska häst vid anmälan. Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.

Om hela familjen vill gå på läger erbjuder vi även det. Lägerdeltagarna bor antingen på Gästgiveriet eller i Herrgården. Både föräldrar och barn delas in i grupper efter kunskapsnivå.

Man kan välja gå på dagläger kl 9.30-17 eller övernattningsläger. Vi har olika aktiviteter på kvällarna för dem som övernattar. Vid dagläger erbjuds möjlighet äta middag och delta i kvällsaktiviteterna för 200 kr extra. För att få övernatta ska deltagaren ha fyllt 11 år. Undantag gäller för familjeridläger där deltagarna kan vara yngre vid sällskap med vårdnadshavare. Sista dagen avslutas med en uppvisning och fika kl 13-16 där släkt och vänner är välkomna. OBS! Ange i anmälan om du vill gå dag eller natt.

Halvdagsläger

Vi har också halvdagsläger vecka 28. De är tre dagar, måndag till onsdag samt torsdag till lördag. Lägren riktar sig till nybörjare eller barn med mindre ridvana. Lägret är tre timmar per dag, antingen förmiddagsridläger kl 09.30-12.30 eller eftermiddagsridläger kl 13.30-16.30 och i det ingår hästhantering, teori och en timmes ridning. Barnen har samma häst hela lägret. Lägret är även öppet för ryttare med egen häst.

Dressyrläger

De två dessyrlägren vecka 26 på 2,5 dag, riktar sig framförallt till ryttare som vill arbeta med sin sits och kommunikation. Ridningen sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning sitsen. Ryttaren bör vara intresserade av att utveckla sin ridning ytterligare ett steg.

Fälttävlansläger

Fälttävlanslägren är träningsläger inriktat på fälttävlan. Vecka 27 är öppet för ryttare på lektionshäst/fullt och privathästar/platser kvar. Vecka 31 är enbart för privathästar och där finns det platser kvar. Ridning sker i mindre grupper, två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad på ca 250 kr.

Vår terrängbana har typhinder mellan 60-70 cm. Ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs! Ryttarna bör rida LD hoppning och LC dressyr. De två sista dagarna anordnas en startfälttävlan där du får prova att rida dressyr, hoppning och avsluta med terrängdelen på lördagen kl 13. Därefter har vi prisutdelning och fika. Vi är klara cirka klockan 16.

Privathäst/egen häst
Egen häst är välkommen på alla läger. Vi ordnar box,  foder (hö/hösilage och kraftfoder, strö och egen mindre hage med eller utan gräs under vistelsen här. Kostnaden blir samma som för att låna häst. Tänk på avmaskningsrutinerna och vaccinationerna för hästinfluensa!

Anmälan
Är du registrerad som kund på ridskolan kan anmälan göras via vår kundinloggning. Saknar du inloggning kan anmälan göras via mail till info@savaridcenter.se. 

Avbeställningsskydd
Vill du kunna avboka vid sjukdom? Möjlighet finns att lägga till ett avbeställningsskydd för 400 kr veckolägren/200 kr halvdagslägren, genom att ange det vid anmälan. Du får då tillbaka ridlägeravgiften mot uppvisande av ett läkarintyg. Avbokningen kan ske fram till dess att lägret börjar. Vid sjukdom under lägret, får du tillbaka avgiften minus de dagar som du har varit på lägret.

Ange alltid i anmälan:

Längd:
Vikt:
Önskemål om häst:
Önskemål om rumskamrat:
Simkunnig?
Allergier/specialkost:
Avbeställningsskydd: ja eller nej
Övriga upplysningar:

Betalning

Ridlägren faktureras under våren i mars och april med två betalningsperioder 25% första tillfället och resterande 75% vid ett andra tillfälle.

Här kommer lite praktisk information om schema, packlistor .

Schema Första dagen börjar kl 09.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Daglägren pågår mellan kl 09.30-17.00. Sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma!) och fika som, är färdigt till kl 16.00.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen” häst att sköta och rida under lägret. De som är på ridläger med särskild inriktning fokuserar mer på sin ”gren”. På kvällarna har vi aktiviteter med våra fritidsledare.

Deltagarna sover i vårt Gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela om du äter någon speciell kost.

För dig som går fälttävlanslägret kommer det finnas möjlighet ta fälttävlanskort för Gudrun Orava, C-tränare. 250 kr betalas direkt till henne i samband med provet. Tag med kontanter eller betala med swish.

Mer information lämnas under ridlägerveckan.

Packlista

– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatorisk vid hoppning och terräng).
– Stövlar eller skor med klack och gärna shortchaps.
– Badkläder, handduk, lakan och örngott, kuddar och täcken finns hos oss.
– Regnkläder och extra ombyte (vi rider ibland ut i regnet).
– Hygienartiklar, eventuella mediciner, skavsårsplåster.
– Inomhusskor om du vill, (man kan få stickor från våra trägolv).
– Tag helst inte med massor av godis, chips etc, Vi lovar att det finns tillräckligt med mat och efterrätter.

Märk dina saker med namn!