Boxplatser & Ridhuskort

Boxplatser

På Säva Ridcenter finns möjlighet att hyra boxplats för ponnyer och hästar. För närvarande har vi ca tio inackorderingar i stallet varav de flesta står i samma stalldel. Alla har tillgång till en garderob och en mindre förvaringsbox samt plats för sadlar och träns i den privata delen av sadelkammaren.

Vi erbjuder helinackordering vilket innebär att vi mockar, fodrar och släpper in och ut din häst i hagen alla veckans dagar. På morgonen sätter vi på hästen utetäcke om det behövs. Fri tillgång på strö och foder ingår i boxhyran liksom saltsten. Tillgång på ridhus (22 x 80 m) och uteridbanor (22 x 60 m samt ovalbana) när de är lediga ingår i boxhyran. Under lektionstid är ena halvan av ridhuset ledigt för privatryttare när det inte är lektioner. Fälttävlansbanan får bara användas tillsammans med instruktör men vi tar ingen extra avgift av våra inackorderingar för att använda den.

Hästarna går flera ihop i stora grusade hagar. Alla har vatten i hagarna året runt (uppvämt på vintern) och de stora hästarna har fri tillgång på hösilage medan ponnyerna fodras vid ut- och insläpp istället. Vi har egna sommarhagar där de inackorderade hästarna kan vara ute antingen dygnet runt eller bara på dagtid.

Det är bra ordning i stallet och framförallt en väldigt trevlig stämning. Det finns mycket folk på plats och alltid någon som man kan umgås med. Klubben och ridcentret arrangerar många roliga aktiviteter för alla på och runtomkring gården. Möjlighet finns att rida lektion, både i grupp och privat för ryttare med egen häst. Om du rider din uppstallade häst på lektion får du rabatt med 60 kr/lektion.

Pris för helinackordering: 4.800 kr för ponny och 5.100 för häst. Kontakta oss på info@savaridcenter.se eller Nina 0733-60 60 69 om du vill veta mer.

Ridhuset

Ridhuset ingår som inackordering. Vi har också ett begränsat antal platser för ridhuskort från andra stallar i närheten.
Ridhuskort löses antingen per halvår (januari-juni eller juli-december) eller över vinterhalvåret (oktober-mars).  Maila info@savaridcenter för att beställa ett ridhuskort. Var noga att läsa igenom ridhusreglerna. Det viktigaste är att inga privata lektioner, longeringar, hoppning eller tömkörning är tillåtet om halva ridhuset är upptaget.

Ridhuskort faktureras (priserna inklusive moms) maila och uppge namn, hästens namn och ev faktureringsmail/adress
Halvår  2.500 kr/halvår gäller per häst, 2 hästar 1.750 kr för andra hästen
Vinterkort okt-mars 3.500 kr gäller per häst, 3.000 kr för andra hästen
Helår 5.000 kr gäller per häst, 4000 kr för andra hästen
Månad Vi har inga månadskort utan du får välja halvår eller vinterkort
Företag 1000 kr/måndag  (exkl moms)
Enstaka tillfällen 100 kr vid träningar osv.

Ridvägar i Gryta
Naturligvis är de som rider i Gryta-Säva med i ridvägsföreningen. Vi samlas för arbetsdagar en gånger per höst och en gång per vår och dessutom träffas vi på vår årliga novemberfest!

Det kostar 100 kr för barn, 200 kr för vuxen och 300 för familj och sätts in på Ridvägar i Grytas bankgiro 288-6638. Ange ditt namn och adress på talongen! www.ridvagarigryta.se

Under lektionstid är ofta halva ridhuset ledigt förutom vissa undantag. Se schema över lektioner här>>.
Extraaktiviteter som tar ridhuset i anspråk läggs ut i kalendern på hemsidans förstasida. Tänk på att inte rida för instruktör om bara halva ridhuset är ledigt. Det blir då svårt för de andra privatryttarna att rida. Det gäller även hoppträning. Vill du ha exakt info om någon särskild dag? maila info@savaridcenter.