Vi erbjuder

 

På ridskolan finns nybörjar- och fortsättningsgrupper för både barn och vuxna samt hopp- och dressyrgrupper för den som vill specialisera sig mer och tävla på ridskolans hästar. Vi erbjuder även regelbundet privatlektioner, helgkurser/lovkurser och uteritter. Elever som vill satsa lite extra på sin ridning kan vara fodervärdar och rida tre gånger i veckan på en av våra ponnyer eller hästar.

Under sommaren arrangerar vi populära ridläger. Vårt fälttävlansbana används flitigt både på ridlägren och på våra vanliga lektioner.

Vi har 35 ridskoleponnyer och -hästar i alla storlekar. Våra hästar är snälla och välutbildade. De bor alla i box och går ute i stora hagar sju timmar per dag. Våra ridlärare strävar efter att du ska utvecklas så mycket som möjligt i din ridning och att varje pass ska kännas givande. Stämningen i stallet är öppenhjärtlig och kamratlig.

Säva Ridcenter är med i SRR (Sveriges Ridlägerarrangörers Riksförbund) och RRO (Ridskolornas Riksorganisation). Verksamheten är även godkänd av Svenska Ridsportförbundet och vi har fått skylten “Utbildad personal” som bevis på att lektionerna hålls av diplomerade ridinstruktörer. Vi har samarbete med Hippologutbildningen och Realgymnasiet och tar gärna emot praktikanter.