Personal

<strong>Nina Brunstedt </strong>
Nina Brunstedt - Ridskolechef och ägare

Nina är ridskolechef, VD och husfru (lagar luncher och middagar vid aktiviteter) och har lektioner måndagar, onsdagar och söndagar. Hon äger Säva Gård tillsammans med Mats och dottern Katarina. I familjen finns även sonen Krister och katterna Lussan, Elvis och Assar. Tillsammans med Krirri och Lisa har Nina hand om Realgymnasiets elever. Hon är diplomerad ridlärare SRL II (Svensk Ridlärare Level). Hon har ridit hela sitt långa liv med fokus på hoppning  och fälttävlan. Nu har hon fullt upp att driva gården och ta hand om ridskolan på bästa sätt. Ibland hinner hon rida också på sin häst Calle (Royal Cartino) som  är uppfödd på gården. Nina är diplomerad coach. Hon tycker det är bra att Säva Ridcenter kan erbjuda en hästunderstödd utbildning som bygger på samarbete och övningar med ridskolans hästar från marken. Målgruppen är företag och anställda som vill utveckla sin teamkänsla och ledarskap.  Nina och Mats ingår i ett stort internationellt nätverk och är licensierade HorseDream Partners. Innan familjen flyttade till Säva 2007 så hade Nina jobbat i 18 år på Utrikesdepartementet som förhandlare i handelsfrågor och krishantering.

<strong>Katarina Brunstedt</strong>
Katarina Brunstedt - Biträdande ridskolechef och veterinär

Katta arbetar heltid som veterinär på Mälaren Hästklinik men ses ganska ofta på gården för att rida eller ta hand om gårdens hästar. Hon har sin häst Lincoln här på Säva som hon tävlat MSV dressyr, 120 hoppning och lite fälttävlan på. Katta är diplomerad ridlärare SRL II och har jobbat som ridlärare på hel- eller deltid i 10 år innan hon blev veterinär.

<strong>Mats Brunstedt </strong>
Mats Brunstedt - Ägare och gårdskarl

Äger gården tillsammans med Nina och dottern Katarina. Jobbar som redovisningkonsult på dagarna efter en lång karriär som auktoriserad revisor. På sin ”hemma”-tid hjälper han till med att bygga och laga. Han är gårdens rättare. Är väldigt händig och den som ständigt driver byggprojekt på gården. Är utbildad banbyggare i fälttävlan och har ridit en del tidigare på sin fina häst Rolf.

[/person]
<strong>Kristina Söderlund </strong>
Kristina Söderlund - Ridlärare

Krirri har jobbat på ridskolan sedan 2007 och älskar hästar, särskilt shettisar. Hon är diplomerad Ridlärare SRL III och har genomgått ”Högre Ridutbildningen” på Strömsholm. Krirri rider både hoppning och dressyr samt har en förkärlek för ”problemhästar”. Hon har också fördjupat sig i sitsträning och gått flera kurser för Susanne von Dietze. Nu blir det dock mindre tid för ridning sedan hon fick tvillingar för ett par år sedan, Alfred och Peder. Krirri arbetar mycket tillsammans med Real-gymnasiet och har dessutom lektioner måndagar, tisdagar och privatlektioner på söndagar.

<strong>Maria Bergström </strong>
Maria Bergström - Ridlärare

Maria har jobbat på Säva sedan 2009. Hon är alltid sprudlande glad och smittar av sig till andra människor med sin energi. Maria har haft egen ponny och tävlat i hoppning som yngre innan hon åkte till London och blev personlig tränare. Där blev hon kvar i 16 år. Nu bor Maria på gården med sina två barn Maya och Tanascha och jobbar som instruktör på onsdagar, fredagar, lördagar och i stallet. Maria är utbildad Ridledare och ungdomsledare och en mästare på att köra traktor! Maria har världens mysigaste gårdshund som heter Linus. Han älskar ost!

[/person]
<strong>Lovisa Lilja </strong>
Lovisa Lilja - Ridlärare och Equipment Coach

Lollo har jobbat på Säva sedan 2007 och är diplomerad Ridlärare SRL II samt utbildad sadelinpassare (se mer info här>>). Hon har en egen häst: Laban Hill som hon fött upp själv. Lollo har tävlat MSV dressyr och en del hoppning med Labans mamma Loppan (Libertas). Hemma har Lollo även fullt upp med två barn, Anton och Bastian. Lollo har nu tjänstledigt från 2017 för att plugga till lönekonsult.

<strong>Angelica Hillborg </strong>
Angelica Hillborg - Ridlärare

Angelica är en mycket aktiv person som kommer från Vara i Västergötland. Hon har varit ungdomsledare och gått på naturbruksgymnasium innan hon gick vidare till det treåriga hippologprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet och hon har en kandidatexamen i hippologi. Angelica har tävlat mest i hoppning men även en del fälttävlan och dressyr. Från årsskiftet 2016/2017 kommer hon vara mammaledig en period.

<strong>Elin Hagman </strong>
Elin Hagman - Ridlärare

Elin är alltid energisk och positiv och har egen häst ”Ärtan” som hon tränar och tävlar i hoppning. Hon jobbar i stallet och har ridlektioner på måndagar och onsdagar. Elin har gått ungdomsledarkursen och Ridledarutbildningen. Elin är även ordförande i Säfva ridklubb.

<strong>Sara Trygg </strong>
Sara Trygg - Ridlärare söndagar

Sara är alltid full av goda idéer jobbar i stallet och har ridlektioner torsdagar, fredagar och lördagar. Hon jobbar också mycket på våra ridläger och är en fantastisk spökhistorieberättare och lekledare. Hon har tidigare ägt en ponny som heter Bimlis Vallixi som hon tävlade både i hoppning och dressyr. Nu rider hon på ridskolans hästar. Hon har gått ungdomsledarkurser och Ridledarutbildningen. Sara är även ordförande för Säfva ridklubbs tävlingssektion.

<strong>Sara Bjerkliden </strong>
Sara Bjerkliden Ridlärare lördagar

Sara är alltid beredd att hjälpa till och har varit länge på Säva. Förutom att hon jobbar på Säva på lördagarna där hon har prova på och ridlektioner har hon en egen häst som heter Red Light. Sara tränar och tävlar i hoppning. Sara är även aktiv i Upplands Ridsportförbund som ordförande för DUS, distriktets ungdomssektion.

<strong>Kristin Erngren </strong>
Kristin Erngren - Ridlärare vikarie

Kristin är i princip uppvuxen på Säva och har ridit och tävlat flera olika ponnyer och hästar. Hon har gått REAL-gymnasiets naturbruksprogram och är Ridledare, ungdomsledare och diplomerad hästskötare. Kristin har en egen häst som hon tränar och tävlar i hoppning. Hon hoppar in ibland och vikarierar, vilket är mycket uppskattat, även om hon nu jobbar heltid inom förskolan.

[/person]
<strong>Andrea Bergstrand </strong>
Andrea Bergstrand

Andrea jobbar extra på ridskolan som ridlärare och stallpersonal i veckorna och på helgerna.

<strong>Andreas Wall </strong>
Andreas Wall - Stallpersonal

Andreas jobbar som stallpersonal i veckorna. Han är även väldigt duktig på att köra traktor och fyrhjuling samt intresserad av ridhusunderlag och får därför oftast sköta ridhusbotten i veckorna! Han är vår gårdskarl som alltid finns till hands och hjälper till. Han är förstås också hästintresserad och rider på Säva.

<strong>Erika Gauffin </strong>
Erika Gauffin - Stallpersonal

Erika är en härlig tjej som håller ordning på det som gör att vi trivs på Säva! Hon städar och dammsuger på Gästis, Klubbis och stallboden och ser till att hästarna har rena vattenkoppar och schabrak. Utan henne hade det inte varit någon större ordning här på Säva! Hon rider också såklart på Säva.

<strong>Krister Brunstedt </strong>
Krister Brunstedt - IT-ansvarig

Krister är ansvarig för gårdens olika IT system, hemsidans design osv och har ett eget konsultföretag som heter Skilled Consulting. Han bor på Munsö i Ekerö kommun med sin flickvän Cassandra. Krister är en riktig kattvän precis som resten av familjen Brunstedt. Han har en katt som heter Sori  och en hund som heter Bella.