Om oss

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Säva Ridcenter!

Från våra yngsta knatteryttare till eleverna i specialgrupper och de som har egen häst installad på gården (samt självklart också alla föräldrar som hälsar på!). Vi är måna om att alla elever känner att de utvecklas i sin ridning och känner sig trygga tillsammans med hästarna. Vi vill skapa glädje och gemenskap på ridcentrat med hästens bästa i centrum.

Säva Ridcenter strävar efter att erbjuda hög kvalitet i utbildningen på lektionshäst/ponny eller egen häst. Vi har ridlektioner i grupp, sommarläger, helgkurser och privatlektioner. För mer information se “Ridskolan”. 

Säva Ridcenter ligger i utkanten av Örsundsbro, nära Uppsala och Enköping. Anläggningen nås lätt med bil eller buss 804 på väg 55 (hållplats Säva). För att komma till en karta, klicka här>>.

 

Ridskolan har drygt 60 ha mark,  ett stort ridhus 22 x 80 m, en uteridbana på 22 x 60 m och en ovalbana. Vi har gott om ridvägar och en fälttävlansbana med ca 15 hinder på olika nivåer. Det finns möjlighet för utomstående att hyra anläggningen för aktiviteter, kontakta ridcentrat för mer information.

Säva Ridcenter samarbetar med Säfva ridklubb. För att komma till deras hemsida klicka här

Vad är Säfva ridklubb?

Säfva är en ideell förening som är ansluten till Svenska ridsportförbundet. Säfva ridklubb samarbetar med Säva Ridcenter AB, som äger anläggningen och driver ridskolan.

Säfva ridklubbs huvudområden är utbildningssatsningar, tävling och ungdomsverksamhet.

Ungdomssektionen ansvarar för ungdomsverksamheten och anordnar många roliga aktiviteter. De håller bland annat i skötarsystemet för ridskolans hästar, arrangerar rykttävlingar, myskvällar, blåbärshoppning m.m.  Om du vill kontakta dem gå in på deras sida http://uss.safvark.se, http//ussafvark.blogg.se.

Tävlingsgruppen anordnar klubbtävlingar och lokala tävlingar inom både hoppning, dressyr och fälttävlan.

Vad får du för medlemskapet?

Förutom att du får delta i Säfva ridklubbs aktiviteter, så ingår en gemensam olycksfallsförsäkring som även täcker olycksfall vid ridning på ridskolan och om du rider privat. Alla medlemmar får även Svenska ridsportförbundets tidning Häst och ryttare, som utkommer med ca sex nummer per år.

Medlemsavgiften betalas en gång per år till Säfva Ridklubbs plusgiro: 921 77 17-9. Medlemsavgiften för 2020/21 är för juniorer 275 kr upp till 18 år, seniorer 325 kr från 19 år.

Mer information finns på Säfva ridklubbs hemsida: http://www.safvark.se/

Det går även att kontakta styrelsen på info@safvark.se.

På ridskolan finns två diplomerade ridlärare svensk ridlärare level II, (SRL II) och en ridlärare level III, en hippolog sam tre som gått ridledarutbildningen. Vi erbjuder praktik till dig som vill söka vidare till andra hästutbildningar som Hippologen eller ta hästskötarexamen. På gården finns trevligt boende.

 

[/toggle]