Om oss

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Säva Ridcenter!

Från våra yngsta knatteryttare till eleverna i specialgrupper och de som har egen häst installad på gården (samt självklart också alla föräldrar som hälsar på!). Vi är måna om att alla elever känner att de utvecklas i sin ridning och känner sig trygga tillsammans med hästarna. Vi vill skapa glädje och gemenskap på ridcentrat med hästens bästa i centrum.

Säva Ridcenter strävar efter att erbjuda hög kvalitet i utbildningen på lektionshäst/ponny eller egen häst. Vi har ridlektioner i grupp, sommarläger, helgkurser och privatlektioner. För mer information se “Ridskolan”.  Vi har även samarbete med Realgymnasiet i Uppsala och bedriver undervisning i körning och ridning för deras förstaårselever. Utöver våra egna aktiviteter har Uppsala Modern Femkamp sina träningar och tävlingar hos oss.

Säva Ridcenter ligger i utkanten av Örsundsbro, nära Uppsala och Enköping. Anläggningen nås lätt med bil eller buss 804 på väg 55 (hållplats Säva). För att komma till en karta, klicka här>>.

 

Ridskolan har drygt 60 ha mark,  ett stort ridhus 22 x 80 m, en uteridbana på 22 x 60 m och en ovalbana. Vi har gott om ridvägar och en fälttävlansbana med ca 15 hinder på olika nivåer. Det finns möjlighet för utomstående att hyra anläggningen för aktiviteter, kontakta ridcentrat för mer information.

Säva Ridcenter samarbetar med Säfva Ridklubb.

På ridskolan finns två diplomerade ridlärare svensk ridlärare level II, (SRL II) och en ridlärare level III, en hippolog sam tre som gått ridledarutbildningen. Vi erbjuder praktik till dig som vill söka vidare till andra hästutbildningar som Hippologen eller ta hästskötarexamen. På gården finns trevligt boende.

Nina som också är diplomerad coach håller ledarskapsutbildningar på gården. Mats och Nina är licensierade HorseDreampartners och ingår i ett internationellt nätverk av företag som arbetar med hästunderstödd ledarskap- och teamutveckling, se mer på Säva Ledarskaps hemsida>>