Teoritillfälle måndag 27 september i ridhuset! Anmäl dig!

Teori på Säva Ridcenter höstterminen 2021

Den här terminen kommer fokus ligga på kommunikation mellan häst och ryttare. De teoritillfällen som är inbokade är söndag 29 augusti och måndag 27 september. Viktigt att du bokar in det i din kalender! Amälan görs via mail: info@savaridcenter.se  Eftersom vi tänkte fixa lite fika så är vi tacksamma för anmälan senast fredag 27 augusti.

 

Andra tillfället måndag den 27/9 kl 19-20.30

Vid andra tillfället har vi glädjen att träffa Mari Zetterqvist-Blokhuis som kommer hit till Säva kl 19.00. Hon kommer dela med sig av sin kunskap och ha en praktisk föreläsning om kommunikation mellan häst och ryttare. Våra ridlärare kommer visa hur man får ett bra samspel i ridningen.

Presentation av Mari; Hon är i grunden ridlärare, men har i många års tid forskat på ryttarens sits och kommunikation. Hon har författat ett antal böcker om ryttarens sits. 2019 disputerade hon med avhandlingen ”Interaktion mellan ryttare, här och tränare – ett mångfacetterat pussel”.

Föreläsningen riktar sig främst till dig som är 13 år och äldre.

För de yngre erbjuder ridlärarna samma dag ett teoritillfälle i ridhuset kl 17.30-19.00. Den kommer lära ut hur man kommunicerar med hästen på bästa sätt. Här ingår även moment som korrekt uppsittning och hur du använder dina hjälper som tyglar och skänklar (ben).

Teorin hålls i ridhuset i två omgångar. Första tiden kl 18.00 riktar sig mer till barn samt de vuxna som nyss börjat rida. Andra tiden kl 19.00-20.30 riktar sig till ungdomar och vuxna.

Båda tillfällena är öppna för alla ridskolans elever. De ersätter ett av dina ordinarie ridtillfällen.
Dessa datum är den ordinarie ridningen inställd till förmån för teorin:

 

Måndag 27 september           Teori i ridhuset kl 17.30, Nyb/vuxna, 19.00 ungdomar/vuxna, fika ingår

Tisdag 7 september                  Pay and Jump kl 18.30             (Ingen ridning – teori 29/8 och 27/9)

Onsdag: 15 december,           Pay and jump kl 18.30             (Ingen ridning – teori 29/8 och 27/9)

Torsdag: 21 oktober                 Pay and jump kl 18.30             (Ingen ridning – teori 29/8 och 27/9)

Lördag: 13 november              Pay and jump kl fm           (Ingen ridning – teori 29/8 och 27/9

Fredag:  3 december                Pay and jump kl 18.30             (Ingen ridning – teori 29/8

Första teoritillfället som har varit var söndag 29/8. 

Första tillfället handlade om hantering av hästen från marken. Vi lärde oss mer om  hästars inlärning samt hur du umgås med hästen på ett säkert och hästvänligt vis. För att befästa det du lärt dig under föreläsningen, kommer vi en gång under terminen arbeta med hästen från marken istället för att rida under lektionstid.