Ridläger 2021 bara vecka 28 halvdag kvar

Ridläger 2021 – allt är fullt förutom halvdagsläger för barn vecka 28

Säva Ridcenter AB är medlem i den ideella föreningen Sveriges ridlägers riksförbund www.ridlager.se, mer om:  http://www.ridlager.se/om-srr.

Lite om lägren
Sommartid arrangeras våra populära ridläger under sex veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Du har din häst under hela ridlägret. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! Matservering och logi sker i vårt fina Gästgiveri från 1700-talet eller i Herrgården. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter. Om det är varmt passar vi på att åka och bada. Våra duktiga fritidsledare har hand om kvällsaktiviteterna fram till kl 23.00.

Anmälan
Antingen är du kund på ridskolan och då kan du anmäla dig via vår kundinloggning som en webanmälan. Gå in på hemsidan www.savaridcenter.se. Välj kurser” så kommer du till ridläger. Se till att nedanstående uppgifter finns med i din anmälan.

Eller så är du ny kund och då får du maila till info@savaridcenter.se. Se till att följande uppgifter finns med i din anmälan;  När dina uppgifter har skrivits in får du ett eget konto hos oss där du loggar in med ryttarens personnummer, lösenordet är de fyra sista siffrorna i personnumret). Tänk på att våra hästar inte kan ta ryttare tyngre än 85 kg.

Ange alltid i anmälan för registrering:
Namn:
Fullständigt personnummer:
Adress:
Postadress:
Längd:
Vikt:
Telefonnummer;
Telefonnummer till kontaktperson;
Faktureringsmail:
Önskemål om häst
Önskemål om rumskamrat:
Simkunnig?
Allergier/specialkost:
Avbeställningsskydd: ja/nej
Ska sova över: Ja/nej
Övriga upplysningar:

Om det läger du vill gå på är fullt så kan det ändå vara värt att höra av sig till oss. Ibland finns det möjlighet att komma med om man har egen häst eller kan rida stor häst eller shetlandsponny. Maila frågor till oss på info@savaridcenter.se.

Avbokningsregler (SRR:s avbokningsregler)

Vill du avboka 90-30 dagar innan ditt ridläger återbetalar vi 80% av ridlägeravgiften.
Vill du avboka 30-10 dagar innan ditt ridläger återbetalar vi 50% av ridlägeravgiften.
Vill du avboka 10-0 dagar innan ridlägret börjar återbetalar vi 25% av ridlägeravgiften.
(Vi är anslutna till SRR, Sveriges Ridlägers riksförbund och följer deras avbokningsregler,
http://www.ridlager.se/vaara-villkor/)

Avbeställningsskydd
Vill du kunna avboka vid akut sjukdom? Möjlighet finns att lägga till ett avbeställningsskydd för 500 kr för veckolägren/200 kr för halvdagslägren, genom att ange det vid anmälan. Du får då tillbaka hela ridlägeravgiften mot uppvisande av ett läkarintyg. Avbokningen kan ske fram till dess att lägret börjar. Vid sjukdom under lägret, får du tillbaka avgiften för matkostnaden minus de dagar som du har varit på lägret.

Om det händer något som gör att folkhälsomyndigheten förbjuder oss att ha ridläger p g a corona kommer vi försöka göra om till dagridläger om det går för dem som bor i närheten, eller så betalas avgiften tillbaka.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kan om det behövs anpassa oss ganska långt. Vi har många möjligheter att genomföra aktiviteter i stora utrymmen eftersom vi har ridhus, stor cafeteria, stor dansloge och flera boningshus och vi kommer att sprida deltagarna så mycket som går under lägren och behålla en hög hygienisk standard.

Betalning
Ridlägren faktureras löpande med två betalningsperioder, dels anmälningsavgiften som är 25% av ridlägeravgiften, dels 75% vid ett andra tillfälle. Viktigt ange fakturans OCR-nummer så att filerna från banken kan stämmas av.

Kort presentation av ridlägren

Veckoläger/familjeläger vecka 26 och 31 – båda dessa ridläger är fullbokade!
Veckolägren/familjeridlägren är för ryttare på alla nivåer, alla är välkomna med eller utan egen häst. Läs mer under varje ridläger/kurs. Vill du rida lektionshäst får du gärna önska häst vid anmälan. Tar du med egen häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.

Lägerdeltagarna bor antingen på Gästgiveriet eller i Herrgården. Både föräldrar och barn delas in i grupper efter kunskapsnivå. Vi försöker förlägga familjer i Herrgården i möjligaste mån.

Du kan välja gå på dagläger kl 9.30-16.30 eller övernattningsläger. Vi har olika aktiviteter på kvällarna för dem som övernattar. Vid dagläger erbjuds möjlighet äta middag och delta i kvällsaktiviteterna för 300 kr extra. För att få övernatta ska deltagaren ha fyllt 11 år. Undantag gäller för familjeridläger där deltagarna kan vara yngre vid sällskap med vårdnadshavare. Sista dagen avslutas med en uppvisning och fika kl 13-16 där släkt och vänner är välkomna. OBS! Ange i anmälan om du vill gå dag eller natt.

Fälttävlansläger vecka 27 (lektionshäst/egen häst) vecka 31 enbart privathäst – Vecka 27 är fullbokad
Fälttävlanslägren är träningsläger inriktat på fälttävlan. Vecka 27 är öppet för ryttare på lektionshäst och privathästar. Vecka 31 är enbart för privathästar. Du rider i mindre grupper, två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad på ca 300 kr.

Vår terrängbana har typhinder mellan 60-70 cm. Ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs! Ryttarna bör rida LD hoppning och LC dressyr. De två sista dagarna anordnas en startfälttävlan där du får prova att rida dressyr, hoppning och avsluta med terrängdelen sista lägerdagen. Därefter har vi prisutdelning och fika. Vi är klara cirka klockan 16.

Fälttävlansridlägret är redan fullt för de som rider häst. Dock finns det plats för ponnyryttare så hör av dig om du är intresserad; info@savaridcenter.se

Vuxenkurs för dig som nyligen börjat rida vecka 25
Vi har två kortare kurser vecka 25 för dig vuxna ryttare som är ganska nybliven ryttare och nyfiken lära mer. Tanken är att du som precis börjat rida eller som ridit lite längre ska få fyra extra tillfällen under två roliga dagar att bli mer säker i sadeln. Tempot är inte fullt så högt som i dressyrkursen/hoppkursen. Vi använder de stora hästarna i första hand och inte ponnyerna. I kursen ingår såklart fika och lunch.

Dressyrkurs/hoppkurs för vuxna ryttare med erfarenhet vecka 26
De två lägren vecka 26 är på 2,5 dag och riktar sig framförallt till vuxna ryttare på häst som vill förbättra sin ridning och har ridit ett tag. Ridningen sker i mindre grupper, två pass om dagen Du bör vara intresserade av att utveckla din ridning ytterligare ett steg. På hoppkursen kommer du få prova enklare terränghinder också. På dressyrkursen ligger fokus på sits och kommunikation med hästen. I kursen ingår såklart fika och lunch

Halvdagsläger vecka 28 förmiddag/eftermiddag
Vi har också halvdagsläger vecka 28. De är tre dagar, måndag till onsdag samt torsdag till lördag. Lägren riktar sig till nybörjare eller yngre barn med mindre ridvana. Åldern brukar vara från 4-10 år ungefär. Lägret är tre timmar per dag, antingen förmiddagsridläger kl 09.30-12.30 eller eftermiddagsridläger kl 13.30-16.30 och i det ingår hästhantering, teori och en timmes ridning. Ryttarna har samma häst hela lägret. Lägret är även öppet för ryttare med egen häst

Övrig information:
Måltider och allergier:
Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmål ingår vid övernattningsläger. Dagläger/kurser ingår fika, lunch och mellanmål om inget annan anges. Om du har frågor om allergier, kontakta oss. Det finns möjlighet ta med egen mat.

Vecka 25        21-24 juni      4 dagar dagläger barn (16) platser                          4.000 kr

Ridlägret är för barn och juniorer åldern 7-11 år som har ridit en eller två terminer upp till

Nivå N2. Indelning kommer ske efter ridnivå. Två ridpass om dagen, varav en uteritt per dag. Lätt frukost, mellanmål samt lunch ingår i priset. Vi tar 8 ryttare som kan rida mindre ponnyer och 8 ryttare som rider större ponnyer. Vänligen ange storlek på ponny som är lämplig till ryttaren. Ingen övernattning,

Vecka 25        21-22 juni      Kurs för vuxna som nyligen börjat rid                 2.000 kr          Vecka 25        23-24 juni      Kurs för vuxna som ridit några år                         2.000 kr

Dessa kurser riktar sig till dig som är senior, nyligen börjat rida och vill utvecklas i ridningen. Du hinner med fyra ridpass under två dagar. Vi kommer använda hästarna i första hand och inte ponnyerna. Ingen övernattning men fika och lunch.

Vecka 26        28-3 juli          6 dagar veckoläger               6                     (11 år och äldre)

                          28-3 juli          6 dagar dagläger                   5.500 kr        (10 år och yngre)

Veckolägret för dig som vill rida blandad ridning. Just detta ridläger är för barn och juniorer i ungefär åldern 8-16 år som kan rida själva. Vi rider två pass per dag, ett lektionspass på ridbanan och en uteritt. Vi delar in grupper efter kunskapsnivå och du är välkommen att rida lektionshäst eller ta med dig din egen häst.  Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.

Vecka 26        28-30 juli        Vuxenkurs 2,5 dag dressyr                 Fullt!                                 2.400 kr

Vecka 26        1-3 juli             Vuxenkurs 2,5 dag hoppning                                               2.400 kr

Kursen för dig seniora ryttare som vill utveckla din ridning och har ridit i flera år. Du kan välja antingen dressyr eller hoppning. Du rider två pass per dag. På dressyrkursen kan ett pass bytas ut mot sitsträning på lina. På hoppkursen kommer man få prova enklare terränghinder också. Ingen övernattning men fika och lunch.

Vecka 27        5-10 juli          6 dagar fälttävlansridläger              Fullt!                                      6.950 kr

Ridläger för dig som vill träna mer på terrängbanan. Du kan också anmäla dig och rida upp för fälttävlansmärket. Du är välkommen rida på våra lektionshästar eller ta med din egen häst. Du får träna hoppning, dressyr och terräng och avsluta med en lättsam startfälttävlan. Någon uteritt ingår också. Två ridpass om dagen. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk.

Ridlägret är fullt för dem som rider stora hästar. Om du kan rida ponny hör av dig!

 

 

Vecka 28        Halvdagsridläger förmiddag/eftermiddag                             1.500 kr

Ridläger 1. Datum: 12-14 juli                          Förmiddag:     kl 9-12.30

                          Ridläger 2.  Datum: 12-14 juli                         Eftermiddag:  kl 13.30-17.00

                          Ridläger 3. Datum: 15-17 juli                          Förmiddag:     kl 9.00-12.30

                          Ridläger 4. Datum: 15-17 juli                          Eftermiddag:  kl 13.30-17.00

 

Ridläger för de allra yngsta från 4-8 år som vill prova på att vara på ridläger. Deltagarna rider ett pass och har därefter skötsel och lekar. På ridlägret serveras mellanmål som frukt och mackor.

Vecka 31        2-7 augusti    6 dagar familjeridläger med övernattning 6.750 kr  Fullt

Ridläger för dig som är förälder och vill åka på ridläger tillsammans med dina barn. De vuxna och barnen rider i egna grupper, uppdelat efter kunskapsnivå, blandad ridning både hoppning och dressyr. Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk. I mån av platsfinns möjlighet för familjer att bo tillsammans i Herrgården. Även yngre barn yngre än 11 år är välkomna att sova över tillsammans med sin vårdnadshavare.

Vecka 31        2-7 augusti     6 dagar veckoläger med övernattning 6.750 kr (12 år och äldre)  2-7 augusti    6 dagar dagläger utan övernattning                        5.550 kr (11 år och yngre)  Fullt

Detta ridläger är för juniorer från 7 år och vuxna som kan rida själva. Veckolägret för dig som vill rida blandad ridning.  Vi rider två pass per dag, ett lektionspass på ridbanan och en uteritt. Vi delar in grupper efter kunskapsnivå och du är välkommen att rida lektionshäst eller ta med dig din egen häst.  Vill du ta med häst ingår uppstallning, foder och tillgång till egen hage. Priset för deltagande med privat häst och lektionshäst är detsamma.

Vecka 31          2-6 augusti      5 dagar fälttävlansridläger med egen häst                       5.800 kr

Ridläger för dig som har egen häst och vill träna terräng och ta fälttävlansmärket. Du får träna hoppning, dressyr och terräng och avsluta med en lättsam startfälttävlan.  Ridlägret är med övernattning i flerbäddsrum, tag med lakan och handduk. Din häst får tillgång till box, strö, hösilage och utevistelse.

Här kommer lite praktisk information om schema, packlistor .

Schema; Första dagen börjar kl 09.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Daglägren pågår mellan kl 09.30-17.00. Sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma!) och fika som, är färdigt till kl 16.00.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen” häst att sköta och rida under lägret. De som är på ridläger med särskild inriktning fokuserar mer på sin ”gren”. På kvällarna har vi aktiviteter med våra fritidsledare.

Deltagarna sover i vårt Gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela om du äter någon speciell kost.

För dig som går fälttävlanslägret kommer det finnas möjlighet ta fälttävlanskort för Gudrun Orava, C-tränare. 300 kr betalas direkt till henne i samband med provet. Tag med kontanter eller betala med swish.

Mer information lämnas i samband med uppropet på ridlägerveckan.

Packlista

– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatorisk vid hoppning och terräng).
– Stövlar eller skor med klack och gärna shortchaps.
– Badkläder, handduk, lakan och örngott, kuddar och täcken finns hos oss.
– Regnkläder och extra ombyte (vi rider ibland ut i regnet).
– Hygienartiklar, eventuella mediciner, skavsårsplåster.
– Inomhusskor om du vill, (man kan få stickor från våra trägolv).
– Tag helst inte med massor av godis, chips etc, Vi lovar att det finns tillräckligt med mat och efterrätter.

Märk dina saker med namn!