OK med ridskola enligt Svenska ridsportförbundet!

Svenska Ridsportförbundet som ansvarar för ridskolornas verksamhet  i Sverige har den 24 november beslutat ridskolorna får fortsätta som vanligt om vi gör allt vi kan för att förhindra smittspridning och det gör vi såklart! Nedan saxat från Svenska Ridsportförbundet

Ridskoleverksamhet och enskild träning

Baserat på nuvarande information bedömer Svenska Ridsportförbundet att ridskoleverksamheten och enskild träning fortsatt kan fortgå under förutsättning att en riskbedömning gjorts som visar att aktiviteten är möjlig att genomföra.
Råd och rekommendationer för ridskoleverksamhet finns HÄR 

Hittills har en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsporten och  ridskoleverksamheten. Den verksamhet som genomförs gör det i en form anpassad efter de råd och rekommendationer som finns från till exempel Folkhälsomyndigheten.

Svenska Ridsportförbundet har förtydligat och förstärkt befintliga råd till genomförande av ridskoleverksamheten, exempelvis avråder vi från övriga aktiviteter som innebär att man samlas i grupp. En stor del av ridsportens verksamhet genomförs i stall, ridhus eller utomhus.

Tävlingsverksamheten i hela Sverige är inställt

Med anledning av de skärpta restriktionerna har Säva Ridcenter beslutat följande:

1. Var bara här om du ska rida.

Såklart är du välkommen att göra i ordning din häst! Rekommendationen är 30-45 minuter innan. Är din häst redan i ridhuset kan du vänta i någon av stallgångarna eller ändå bättre gå in och borsta/mysa med någon annan häst som inte ska gå lektion. Använd handskar om du har!

2. Försök vara max en medhjälpare om den lilla ryttaren behöver hjälp.

Ibland måste ju syskon vara med av praktiska skäl, men bjud inte in andra för att titta på. Detta gäller även i ridhuset så klart!

3. Alla i gruppen går gemensamt upp från stallet tio i ridtiden. Även om din häst redan är i ridhuset.

Detta undviker trängsel på läktaren, i värmerummet (toaletten) och dörrarna.. Hästarna blir inte heller skrämda när dörren till läktaren smäller igen, eller av att någon knackar på dörren. Ridläraren släpper in. Våra grannar uppskattar också om bilarna inte åker upp och ner utan står kvar.

4. Var noga med avstånden, tänk på att inte stå i grupper utanför sadelkammaren, hästfördelningen och låt alla passera.

Vi ber också föräldrar informera sina ungdomar att minska smittspridningen genom att inte hänga i sadelkammaren, stallboden/gästis.

5. Sadelkammaren är nu enkelriktad, följ pilarna till utgången som ligger vid privatsadelkammaren.

Använd putsplatserna som finns på olika platser i stallet i stället för att trängas i sadelkammaren.

Tur vi har våra underbara hästar som vi kan vara nära i dessa tider! Alla behöver kramas och få kramar!

Många kämpa-kramar från oss alla som jobbar på Säva Ridcenter!

 

Om du känner dig förkyld eller tillhör en riskgrupp och inte vill komma så är du välkommen avboka och rida igen.

Maila; info@savaridcenter.se eller ring Nina 0733606069 om du undrar över något