Varning för EHV 1 viruset

Hurra! Bellan har blivit feberfri och provsvaret säger en förkylning. Vi fortsätter isolera henne eftersom även en förkylning kan smitta och återkommer med besked när vi kan släppa förbudet att träna i vårt ridhus. Tänk på att byta kläder och tvätta händer när ni går mellan stall. Det gäller alltid!

Här kommer viktig information för att skydda våra hästar mot det farliga viruset EHV 1-viruset som tyvärr kan ge dödlig utgång.

Viruset har spridit sig snabbt framförallt i Stockholm och fyra hästar har hitintills avlivats. Det finns också fall i Uppsala. Vi måste alla göra vårt yttersta för att stoppa smittspridningen. I Stockholm är det inga tävlingar nu i tre veckor och ridskolorna runt om stänger sin verksamhet för utomstående ekipage.

Vid besök på Säva Ridcenters anläggning krävs det därför att Du tänker på följande viktiga punkter!

Om du har träffat någon annan häst, varit i ett annat stall eller på något vis hanterat hästar utanför Säva:

Byt alla kläder (tänk även på hjälm, skor och handskar),
duscha och tvätta håret,
hantera inte annan hästutrustning/trailer.

Vi måste få slut på detta livsfarliga virus!