Teoritillfällen våren 2019

Hur mår du! Det är viktigt att vi tar hand om oss själva för att kunna ta hand om våra hästar

Våren 2019 teori är tre fristående delar som samtliga fokuserar på människans välfärd. Vi ser det som en naturlig fortsättning på höstens tema 2018 som var hästens välfärd. För att du ska få plats måste du anmäla dig senast 5 dagar innan själva föreläsningen till info@savaridcenter.se.

Plats: Cafeterian i ridhuset.

Målgrupp: äldre barn/tonåringar och vuxna. Barn i N1-N2 har teori en av sina riddagar. Se separat meddelande om det.

Nedan presenteras föredragshållarna.

Del 1         Föreläsare: Helena Reje, ryttare och författare

Tid:           Lördagen den 30 mars kl 15.30-17.30 i cafeterian

Helena är författare till den lovordade boken ”Det hon aldrig sa” och berättar om sina tankar för ett bättre psykiskt välmående. Helena öppnar upp för samtal om psykisk ohälsa, vrider och vänder på begreppet och dess innehåll. Hur kan vi hjälpa oss själva och varandra att må bättre?

Del 2         Föreläsare: Kicki Bildt, hästägare, hälsopedagog, förändringsledare och arbetar med Horse Assisted Education

Tid:           Söndagen den 28 april kl 15.00-17.00 i cafeterian

Ta hand om hästen – och dig själv! För bättre hälsa och prestation. Med utgångspunkt från 10 konkreta punkter går vi igenom hur vi tar hand om hästen på bästa sätt och översätter det till hur vi kan ta hand om oss själva lika bra. Flock, mat, vatten, kropp och knopp, pannben och respekt är en del av innehållet. Föreläsningsavsnitt varvas med övningar, diskussioner och reflektioner.

Del 3: Föreläsare: Ridskolans ridlärare rider och visar ridskolans hästar i dressyr och hoppning och ger råd och tips

Tid:           Lördagen den 18 maj kl 15.30-17.30 i cafeterian och ridhuset

Hopp- och dressyrclinic. Du följer med från läktaren och följer tillsammans med de andra i publiken ridlärarna som rider i ridhuset. Övningar kommer att förklaras och du får råd och tips som kan förbättra din sits och ryttarkänsla. Du har möjlighet att ställa frågor och lära dig mer!