Terrängkurs för privatryttare 12-13 augusti med övernattning

Den här helgkursen vänder sig till dig som gärna vill prova på fälttävlan, eller om du har en grön och oerfaren häst/ponny som du vill testa om grenen fälttävlan passar.

Hos Säva Ridcenter som ligger mellan Uppsala och Örsundsbro finns en trevlig utbildningsterrängbana som innehåller alla de grundhinder som förekommer på en fälttävlansbana. Här finns olika teknikhinder som små hus, stockar, palissader, stenmur, upp och nedhopp. Dessutom finns båda vattenhinder, bank, coffin och dike i lagom storlek. Hindrens höjd ligger på max 70 cm, vilket passar utmärkt för dig som inte ridit fälttävlan förut eller har en orutinerad häst/ponny som ska ut och prova.

Du rider 2 pass/dag förutom träning på terränghinder, går vi igenom sits och grunderna för att ekipaget på bästa sätt ska kunna rida en terrängbana säkert och tryggt.

Din häst står uppstallad i stallet hos Säva Ridcenter strö ingår i priser. Själv bor du i gästgiveriet med anor från 1600-talet i flerbäddsrum. Några av dina ridpass filmas och på lördagskvällen efter vår grillbuffé tittar vi på det filmat under dagen och går igenom din ritt på ett konstruktivt sätt.

Du tränar för Gudrun Orava – av Svenska Ridsportförbundet auktoriserad fälttävlanstränare med många års erfarenhet. Nina Brunstedt som driver Säva Ridcenter ansvarar för din och hästens komfort på anläggningen och lagar all god mat samt fika under två intensiva, lärorika och roliga dagar. Du har möjlighet att ta fälttävlanskortet under kursen.

Information om kursen Datum: 12-13 augusti 2017

Max antal ryttare 12 stycken, både häst och ponny är välkomna Kostnad 2 500 kr i det priset ingår följande

Uppstallning i box 1 natt inkl strö, du tar med allt foder till din häst Logi i flerbäddsrum i Gästgiveriet, ta med egna lakan och handduk

Mat: 2 lunch, en grillbuffé och en frukost samt fika under helgen 2 pass/dag 5-6 ekipage per grupp.

Anmälan till Gudrun Orava, via e-post gudrun@orava.com, har du frågor ring mig på 0709-62 03 42.Du anmäler dig senast den 1 juli.

Välkommen till oss hälsar Nina och Gudrun!!