Ridlägerinformation

Hästar i sommarhagen

Välkommen på ridläger på Säva Ridcenter!

Första dagen börjar kl 9.30 med upprop och information för lägerdeltagarna samt de föräldrar som vill medverka. Daglägren pågår mellan kl 9.30 och 17.00. Sista ridlägerdagen avslutas med en uppvisning (föräldrar får gärna komma vid lunch eller strax efter. Det går bra att äta lunch för 50 kr säg till i så fall!) och fika som är färdigt till kl 15.

Här kommer lite information för dig med egen häst. Om du har egen häst med dig så kör du av till höger om du kommer från Enköpingshållet och till vänster om du kommer från Uppsala. Sedan på den mindre asfalterade vägen tar du första avfarten, strax efter våra skyltar. Det är en svart bom som ska lyftas upp och stängas igen! och sedan kör du in på stallplan och lastar av. Det finns plats för trailerparkering vid ridhuset. Det ingår strö, foder och hage. Om din häst är avmaskad är den välkommen gå i gräshagen. Hästarna hinner ofta vara ute efter lektionerna från kl 15.00-20.00 då ägarna tar in dem efter middagen.

Varje ridlägerdag rider vi två pass blandad ridning som dressyr, hoppning, markarbete, terräng och uteritt. Alla elever får en ”egen häst” att sköta och rida under lägret.

Deltagarna sover i vårt gästgiveri där vi också serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Kom ihåg att meddela oss om du äter någon speciellt kost.

För dig som går fälttävlansläger kommer det finnas möjlighet att ta fälttävlanskort för en inbjuden tränare. Kostnaden är ca 250 kr och ingår inte i lägeravgiften, ta med kontanter till detta. Mer information lämnas under lägerveckan.

Packlista:

– Ridkläder, godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (obligatoriskt på terrängbanan)

– Stövlar eller skor med klack och shortchaps

– Badkläder, handduk, lakan och örngott

– Regnkläder och extra ombyte

– Hygienartiklar, eventuella mediciner

– Inomhusskor om du vill (man kan få stickor)

Märk dina saker med namn!

Vi ses alldeles snart! Ring eller maila om du har några frågor till Nina Brunstedt info@savaridcenter.se eller mobil 0733 60 60 69