Vill du vara med i ridskolecupen jan – mars 2014

Upplands ridskolecup  våren 2014 – hoppning

Välkommen vara med  ridskolecupen som har sin första omgång redan den 19 januari.

Fyra olika ryttare kommer att tävla på fem/sex olika ridskolor, Säva Ridcenter är en av dem.

Startlistan ser ut så här:

Håbo den söndagen den 19 januari

Lagga söndagen den 2 februari

UPK söndagen den 16 februari

Kanske Olunda söndagen den 2 mars

Lurbo söndagen den 16 mars

Säva söndagen den 30 mars

 

Olika ryttare kan vara med och tävla. Om intresse finns kan alltså många olika ryttare tävla. Man tävlar på de hästar som ridskolans har. Domare är en av ridlärarna. Framridning görs i grupp. Banorna är lätta. Bedömning görs hur man rider och planerar ridvägarna, hjälper hästen osv. Poäng ges efter placering. Om fem ridskolor är med blir det max 20 starter. Varje gång vi besöker en annan klubb presenterar klubben ridskolan och visar runt. Ett sätt att lära känna varandra och få lite rutin utan att slippa transportera häst. Föräldrar måste dock skjutsa.

En regel är att ingen häst får vara mindre än 1.25 cm i mankhöjd.

De ryttare som är med i vårt projekt ”Ryttare till start” har förtur men inte till första omgången då det är grönt-kort kurs. Bra chans för er alla andra! Anmäl dig nu till Nina Brunstedt, info@savaridcenter.se. om du vill vara med i ridskolecupen, senast den 2 januari.

Möte och lagindelning lördagen den 11 januari kl 14.00 på Gästis , med  ryttare, ledare och föräldrar på Gästis. Kostnad eventuell bilersättning till dem som skjutsar!

zvante tierp