Kursen är jättebra!

En dag avklarad på hoppkursen för Sylve och den är än så länge fantastiskt bra. Idag red vi mest markarbete och hoppade lite ”småhinder” enligt Sylve (upp till 1.10 kanske). Fokus låg på sits, att vi skulle rida hästarna i balans genom sits och skänkel istället för att ha dem i handen samt att vi skulle få hästarna (och oss själva!) att vänta på hindren. Lincoln blev jättetrevlig mot slutet, helt lugn och mjuk i hela kroppen. Själv kände jag att jag fick en rejäl aha-upplevelse. Det är häftigt att man kan få det om och om igen även om man hela tiden tränar och rider. Ibland säger en tränare något som liksom gör att poletten trillar ner. Ännu häftigare är att det verkar finnas hur många polletter som helst att samla på under sitt hästliv!

Jag håller tummarna för att morgondagens fortsättning är lika bra!