Regn, regn, regn….

I år behöver jag i alla fall inte klaga över att vi inte får tillräckligt med regn till våra beten! Det har regnat oavbrutet i mer än en vecka nu och jag känner mig rejält trött på det. Vi har också en del praktiska problem här på stallet på grund i och med att våra sommargästande hästar har dykt upp och vi för närvarande har fyra boxplatser för lite. Normalt sett är det inget problem vid den här tiden eftersom våra går ute dygnet runt men nu får de vara i stallet i skift istället. Jag hyser visst hopp till att vi ska kunna släppa ut dem imorgon igen och att allt ska bli som normalt på sommaren.

Själv har jag precis avslutat storstädning av Gästis och ihopmpntering av de sista sängarna inför morgondagens läger som är årets första. Det är ett gäng från Solna ridskola som kommer hit precis som förra sommaren. Några är nya och några kommer tillbaka en gång till. Eftersom vi ska kunna klämma in 19 övernattande så har det varit lite knåp och vi har inhandlat några våningssängar nu på slutet så att vi ska få plats med alla. Från början hade vi lite panik för att hästarna inte skulle räcka till men som det ser ut nu så har vi två extra vilket alltid kan behövas, om inte annat så att vi ridlärare har något att rida på under uteritterna!

I veckan hälsade jag och Krirri på i vårt gamla stall, Rastaborg. Det var jättekul att träffa våra gamla arbetskamrater och elever. En del av dem kommer ju hit i sommar på våra olika läger och då kommer ni också få träffa på ett par av lektionshästarna. Vi passade på att hälsa på en av våra gamla favoriter – Lillen – som har hunnit bli 27 år gammal! Han är fortfarande pigg och fräsch även om han enbart går lugnare lektioner nuförtiden.