Säfva RK sätter skräck i motståndarna på dressyrbanan

I helgen har Säfva RK:s lag plockat rosetter i allsvenskan i dressyr för både ponny och häst. I lördags red dressyrlaget sin andra omgång på KORK och trots lite skakiga förberedelser (Myggan var halt pga ett sår veckan innan och Benitas häst blev halt vilket gjorde att Krirri och Zwierka hoppade in istället) så lyckades laget ta en andraplats totalt!

 Jag/Lincoln kom dessutom 10:a individuellt och Emma/Caressa kom 5:a. Glädjande var också att Krirri/Zwierka gick på hela 55 procent i sin första start tillsammans (det är ju trots allt regional dressyr och de hade tränat ungefär tre gånger inför denna hastigt uppkomma situation). Så nu kan vi stoltsera med att Zwierka har en placering i regional dressyrtävling (att det var i lag behöver vi ju inte berätta…).

Idag var ponnylaget (Sara/Helmut, Martina/Ina, Elin/Evergreen och Sofie/Merlin) på KORK och de blev placerade som trea totalt i lagklassen! Sofie och Merlin tog placering både i förklassen och individuellt i lagklassen där också Elin fick med sig en individuell rosett hem. Martina kom på den nesliga platsen första utanför placering och Helmut var som vanligt sötast på tävlingsplatsen : ) Han lyckades också skaffa sig en del uppmärksamhet eftersom han klättrade över bommen mot slutet av dagen och fick i princip lyftas av den igen. Som tur var klarade han sig med några skrapsår.

Längre och mer djupgående tävlingsrapporter kommer till www.safvark.se och om vi har tur kanske någon bild också!

En slutlig rapport från Hästivalen säger att vi hade ungefär 500 besökande på plats som tillsammans åt ungefär 26 tårtor, 300 hamburgare och ca 100 korvar. Det var 77 st som provade på att rida i ridhuset och ute antar jag att det var ännu fler för de höll vi inte räkning på.