Kommer Schamilia hålla sig lugn imorgon?

Förra gången Schamilia åkte hästtransport hetsade hon upp sig så mycket att hon till slut la sig ner i transporten. Det är inte superovanligt att det händer, många hästar försöker luta sig mot väggarna i transporten om de tycker att det är otäckt eller om de vill vända sig om och då kan det hända. Jag har också lärt mig i skolan i veckan att hästar som är i chock kan försöka spela döda (vilket tydligen kan hända när man kör in hästar) och då lägger de sig helt sonika ner. Det finns hästar som gör det när man sadlar och ska sko dem de första gångerna också men de flesta slutar som tur är efter några gånger.

Tillbaka till Schamilia så har jag och Kristin tränat att lasta och åka med henne nu i veckan. Det har gått alldeles utmärkt så min förhoppning är att det ska flyta på lika bra imorgon. Vi får hålla tummarna för det.

I fredags hade vi Maria här som tittade på Sköld, Rolf och Olle. Sköld är alldeles frisk och sätts igång för att börja gå lektioner. Rolf har ju sedan ett tag pålagringar på båda frambenen och måste därför kolla upp regelbundet. Pålagringarna kan irritera leden och göra att det blir ledinflammationer som i så fall måste behandlas (samtidigt som långvariga ledinflammationer kan ge pålagringar – klurigt det där!). Till vår glädje så var Rolf helt fräsch så när som på en liten markering (pytteliten hälta brukar kallas så för den är knappt värd att kallas hälta) på ena frambenet vid longering. Maria tyckte gott att man kunde få ha en sån när man är så gammal som Rolf (han är ju faktiskt 21 i år!). Olle var tyvärr inte bättre alls, vilket ger en dålig prognod för hans hälta. Oftast brukar hästarna i alla fall bli bättre (inte alltid helt friska) vid första behandlingen men det verkar som om den här inte hjälper. Han är sprutad med cortison igen i samma leder men det finns ju risk att det inte hjälper den här gången heller. Vi håller tummarna!