"Katta i skopan"

Så kallade Krirri sin stallvärdinnekurs idag. Alla stallvärdinnorna var nämligen ute en sväng och hejade på mig (och filmade!) när jag åkte grävskopa fram och tillbaka över ån för att lägga linor runt två pålar som skulle dras upp ur den. Det var ett litet knixigt jobb som krävde bra balans och en duktig traktorförare (vilket vi turligt nog har). Jag fick åka flera gånger ut och in eftersom en av pålarna inte riktigt ville ge med sig och därmed gick linan av flera gånger som den skulle dras upp med. Jag fick lite vattenkänning när skopan helt plötsligt blev så låg att det började läcka in vatten i den men annars gick det hela bättre än jag väntat mig och det var dessutom riktigt roligt!

Stallvärdinnorna planerar för fullt (liksom vi andra) inför Hästivalen. Vi behöver fler deltagare till käpphästkadriljen – anmälningslappar finns i stallet. Ju fler vi är desto roligare och snyggare blir kadriljen!

På lördag ska hästlaget tävla i första omgången av hoppallsvenskan på Jälla och vi håller alla tummarna för att det ska gå bra för dem. Förra helgen hade Indra och Kristin framgång på hoppbanorna och vi hoppas att Rulf, Karmen, Kasper, Lebina, Lincoln och Aramis taktikar lite med Indra inför sin start på lördag. Indra har ju blivit ganska van vid att tävla vid det här laget och man får ofta räkna med att det tar ett par starter innan hästen kan fungera någorlunda som på hemmaplan när man är på tävling. Rulf, Karmen och Kasper är ju fortfarande ganska ovana vid hopptävlingar ute men vi får hoppas att de behåller lugnet och är lika avslappnade som här hemma.

Idag trimmade jag dressyr inför min och Lincolns nästa start i dressyr som är 2:a maj. Vi fick lite dåliga poäng sist på bakdelsvändningar och halter så vi tränar stenhårt på det inför nästa gång. Emma fick göra några bakdelsvändningar på Lincoln och det gick såklart jättebra! Jag fick prova på Caressa också så jag skulle få en känsla för hur det verkligen ska vara. Det är alltid bra att sitta på en häst som kan om man ska lära sig hur något ska kännas och jag ska nu försöka överföra den känslan till Lincoln.

Halterna gick sådär, Lincoln har blivit ganska bra på att stanna när man ber om det men när han står stilla på plats så rör sig liksom benen ändå på stället. Han lyfter lite på det ena benet, sen det andra och låtsas som om det inte ska märkas. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara för honom att det är 4 ben i marken som gäller…