Alla dessa ponnypapper

Jag har just jagat ihop ett gäng veterinärer och mätkvinnor som kan komma och mäta imorgon. Det visade sig at tvi saknade ett mätintyg inför söndagens tävling på Bälinge vilket skapade lite panik. Som tur är kunde alla ställa upp med kort varsel så nu ska det hela lösa sig.

Det är mycket papper att hålla reda på när man har så många hästar och ponnyer. Dels har vi deras vaccinationer som ska göras en gång varje år (plus grundvaccination som är två sprutor med tre veckor – tre månader mellan). Från början hade vi alla på olika datum efter hur deras gamla ägare hade valt att vaccinera men det var ju såklart omöjligt att komma ihåg. I somras bestämde vi oss för att vaccinera alla på samma dag (slutet av juli) och på det sättet kan vi hålla reda på det och samtidigt vaccinera vid en tidpunkt då våra hästar ändå inte går lektioner.

Förutom vaccinationer så måste alla ponnyer som tävlar vara chipmärkta samt ha mätintyg. Vid 8 års ålder så slutmäts en ponny och innan det mäter man dem vid 4 och 6 års ålder. Nu har vi inte så många unga hästar på ridskolan så vi behöver inte hålla reda på mer än slutmätningarna. Vid det här laget har vi också mätt nästan alla ponnyer som behöver mätas (alltså de som ev ska åka ut och tävla).

Förutom att sitta i telefon har jag under dagen också tränat dressyr för Ann. Jag började med Lincoln som fick träna på förvänd galopp. Vi har ett litet bananproblem när vi rider i förvänd galopp (han tycker det är jobbigt och förböjer sig) men idag gick det alldeles strålande (som vanligt när Ann är här alltså –  varför kan man inte rida lika bra när man rider själv?). Sedan var tanken att jag skulle rida på Mithra men eftersom hennes hosta inte riktigt har gett med sig så tog jag Karmen istället. Hon var verkligen supertrevlig att rida på! Jag har inte ridit seriöst på henne (mer än uteritter) på mer än ett år så det var kul att prova på. Nu blir jag lite peppad att träna lite mer på henne (hon behöver ju fortfarande stärka sig en del sen hennes långa mammaledighet) så jag får försöka klämma in det i schemat. Ann tyckte också att hon var en väldigt arbetsvillig och charmig liten häst.

Nina passade på att träna Lebina och Legretto som också behäver stärka sig och ”bodybuilda” lite. Han kan ju vara lite seg men idag hade han riktigt bra sprutt och charmade in sig han också hos Ann (hon är iofs väldigt positiv, jag har nog aldrig hört henne vara negativ till någon häst hon har träffat på).