Rapport från 4 januari

Morgonen började kl 6 för mig och Nina som gick ut för att fodra hästarna så de skulle hinna äta upp innan avfärd. Termometern visade på 18 minusgrader (!) vilket gjorde att man började fundera på vad man gett sig in på.test

Vi lastade alla 10 hästarna och åkte någorlunda inom tidsplanen för att anlända på UPK innan halv nio så att alla hann gå banan och rida fram i tid. Det var lite nervöst i lägret och även om alla var inställda på att vi var där för att träna oss själva och hästarna på att tävla på ett annat ställe än Säva så var det nog en och annan som hoppades på rosetter.

Först ut var Thomas och Marika på Stina i 50 cm-klassen. Både gjorde fina rundor som var felfria på hinder. Thomas fick 4 fel för en volt på banan men Marika och Stina lyckades kamma hem en clear round-rosett.

Nästa klass var 60 cm där Anna startade Mandy som första ekipage. Mandy tyckte att det här med att hoppa hinder på bortaplan verkade lite läskigt så hon var tveksam och det ledde till en uteslutning. Anna och Valle fick ett stopp på en annars mycket fin och jämna runda. Mandy fick göra dagens andra försök med Johanna i sadeln och nu när hon hade tittat på hindren en gång kom hon runt på bara ett stopp.

Först ut i 70-klassen var Kristin på Indra som var lite spänd och ekipaget fick ett stopp. Ett nytt hinder hade tillkommit i klassen och det tyckte Valle var lite läskigt så han stannade ut sig där. Josefin och Kasper var nästa ekipage ut och de fick 8 fel. Linn och Zwierka gjorde en lite skakig runda men dock felfri!

I 80-klassen var hälften av de startande från Säva. Resultaten för våra ekipage blev:
Tilda och Sköld 0 fel
Sofie och Gangzter 0 fel
Josefin och Kasper 0 fel i fas 1 och sedan uteslutna ut fas 2
Maja och Bimlis 0 del och en förstaplats i klassen!
Erika och Rulf uteslutna
Linda och Gangzter 0 fel och tredjeplacerade i klassen
Kristin och Indra 4 fel
Karro och Sköld 0 fel och en femteplacering
Tilda och Zwierka 0 fel

Så följde 90-klassen som kändes ganska intern då 7 av 11 startande var från oss. Resultat:
Maja och Bimlis 0 fel och den andra blågula rosetten för dagen!
Karro och Sköld 4 fel
Sofie och Gangzter 0 fel i fas 1 och utesluten i fas 2
Lotta och Kasper uteslutna
Erika och Rulf uteslutna
Linn och Zwierka 0 fel och en tredjeplacering i klassen
Linda och Bimlis 4 fel

Totalt var det alltså många av ekipagen som gjore mycket fina rundor och vi kom hem med en hel del bra erfarenheter och 6 rosetter. Bra jobbat alla ryttare och hästar, föräldrar samt supporters! Alla resultaten finns att hitta på www.uppsalaponnyklubb.se