Lektioner

Vi har max 7 eller 9 elever i våra grupper och undervisar ryttare på alla nivåer. Många ryttare börjar rida i våra populära knattegrupper som tar emot ryttare från ca 5 år och uppåt. Här lär man sig grunderna och att hitta balans och trygghet i sadeln. Vi använder främst våra shetlandsponnyer till dessa grupper då de har bra tålamod med barnen samt är i en passande höjd så att även de små eleverna klarar av att göra i ordning och hantera sin häst själva.

ra ordinarie lektionsgrupper rider dressyr två gånger i rad, sedan en gång markarbete och en gång hoppning. Alla nivåerna har uteritt en eller två gånger per termin samt teori en gång per termin. Under vinterhalvåret rider vi oftast i ridhuset och resten av året använder vi uteridbanan eller markerna runt omkring ridskolan för undervisningen.  

 

När man blivit lite äldre och mer ridvan går man över i junior- eller seniorgrupper. Här tränar man mer teknik och sitsträning liksom banhoppning. Dessa grupper är också förberedande om man vill vara med på klubbens tävlingar. I junior- och seniorgrupperna anpassas hästvalet efter elevens storlek och ridkunskap.

För de elever som vill träna extra finns det specialgrupper i hoppning och dressyr samt en förberedande tävlingsgrupp för shettisryttare. Om man vill känna på hur det är att ha en egen häst och träna ännu mer intensivt samt tävla erbjuds ett fodervärdsskap. Läs mer om det i menyn.

Lektionsridning i hagen